Шефът на НАП отхвърли обвиненията, че агенцията се ползва като

...
Шефът на НАП отхвърли обвиненията, че агенцията се ползва като
Коментари Харесай

Спецов очаква 2 млрд. лв. приход в НАП над планираното

Шефът на Национална агенция за приходите отхвърли обвиняванията, че организацията се употребява като бухалка. Спецов приказва пред публицисти в Свищов.

Той удостовери, че се чака приходите в Национална агенция за приходите до края на годината да са с над 2 милиарда лв. повече.

„ Правят се преизчисления по отношение на новите инфлационни процеси, повишаване на цени. Планът ще бъде изпълнен, даже надвишаващ ”, сподели Спецов.

От Министерството на финансите зависи дали спомагателните приходи от налози ще са задоволителни за осъществяване на обновения държавен бюджет и за вдишване на спомагателни пращания към бизнеса и популацията по Covid ограниченията, уточни изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите. 

Той съобщи, че напъните за събираемост не престават. Но отхвърли да разкрие какви са новите схеми за укриване на налози, които е разкрил откогато е отпред на Национална агенция за приходите.

„ Ако ги кажа, ще станат притежание на всички. Предпочитам да останат наша работна загадка ”, сподели той.

Запитан каква сума е върната назад в хазната, откогато той оглавява Национална агенция за приходите, Спецов сподели: „ Въпросът ви няма прецизен отговор, да ви кажа точни проценти, точни суми. Ние се развиваме във всеки отрасъл, във всяка активност от икономическия отрасъл. Ще бъдем безкомпромисни ”.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР