Шефът израелската разунавателна служба Мосад напусна Доха, но преговорите за

...
Шефът израелската разунавателна служба Мосад напусна Доха, но преговорите за
Коментари Харесай

Шефът на Мосад напусна Доха, но преговорите за Газа продължават

Шефът израелската разунавателна работа " Мосад " напусна Доха, само че договарянията за преустановяване на огъня в Газа и освобождение на заложници не престават в столицата на Катар - това съобщи почитан катарски чиновник, представен от Агенция Франс Прес.

Ръководителят на " Мосад " Дейвид Барнеа „ напусна Доха “, заяви представителят на външното министерство Маджед ал Ансари на постоянен брифинг, добавяйки, че „ техническите екипи организират среща, до момента в който беседваме сега “.

Разговорите в Доха са първите след седмици на интензивни договаряния с присъединяване на катарски, американски и египетски медиатори, които не съумяха да обезпечат помирение сред Израел и " Хамас " за свещения за мюсюлманите месец Рамадан, който стартира предходната седмица.

Войната стартира, когато " Хамас " стартира невиждана офанзива от Газа на 7 октомври, вследствие на която в Израел починаха към 1160 души, най-вече цивилни.

Палестинските терористи заловиха към 250 израелски и задгранични заложници по време на офанзивата на 7 октомври, като няколко десетки бяха освободени по време на едноседмичното помирение през ноември.

Израел счита, че към 130 души остават в Газа, в това число 8 бойци и 25 цивилни, които се считат за мъртви./БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР