Шампионът Левски Лукойл постигна втора домакинска победа срещу тима на

...
Шампионът Левски Лукойл постигна втора домакинска победа срещу тима на
Коментари Харесай

Левски Лукойл с втора поредна победа в полуфиналите

Шампионът Левски Лукойл реализира втора домакинска победа против отбора на Рилски състезател в полуфиналите на Националната баскетболна лига за мъже. В зала "Универсиада " "сините " победиха с 85:77 (18:22, 23:16, 21:18, 23:21) и се нуждаят от единствено още един триумф, с цел да се класират за финала в шампионата за втора поредна година. Срещата стартира по-добре за гостите от Самоков и в един миг те поведоха с 20:12 точки.

До края на частта Левски Лукойл понижи изоставането си, а във втората част домакините съумяха и да поведат. Това се дължеше иа серията от нарушавания, които бяха отсъдени против играчите на Рилски състезател, което докара до серия от лесни точки за домакините. В началото на второто полувреме играчите на Константин Папазов подвигнаха оборотите и започнаха да отварят разлика, която последователно мина границата от 10 точки.

Последният опит за поврат, който пробваха самоковци, бе при започване на последната четвърт, само че разликата падна минимум до 3 точки и в последна сметка Левски Лукойл към този момент води с 2:0 в серията. Най-резултатен за спечелилите в мача бе Патрик Рембърт с 16 точки. Калоян Иванов прибави 15, Божидар Аврамов приключи с 14, а Христо Захариев и Деян Иванов означиха 13 и 12 съотеветно.

За Рилски състезател Златин Георгиев бе най-полезен с 22 точки, още 18 вкара Юджийн Харис, а с 15 завърши Мартин Маринов. След края на срещата треньорът на гостите Людмил Хаджисотиров изрече, въпреки и завоалирано, претенциите си към съдийските отсъждания, до момента в който треньортът на Левски Лукойл Константин Папазов бе удовлетворен от успеха и я отдаде на по-голямата класа на отбора си./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР