Шахматният клуб Асеневци“ посети красивия балкански град Елена, като част

...
Шахматният клуб Асеневци“ посети красивия балкански град Елена, като част
Коментари Харесай

Силен старт показаха ученици на националното турне по шахмат в Община Елена

Шахматният клуб „ Асеневци “ посети красивия балкански град Елена, като част от своето Национално шахматно турне „ Асеневци “ за 2024 година. Събитието се организира под патронажа на Дилян Млъзев – кмет на община Елена, а присъединяване взеха 100 деца от СУ „ Иван Момчилов ” . Това е третата поредна година, в която клубът провежда най-мащабния шахматен план в страната за да разпространява шахмата измежду младежите.

„ Нашата идея е да разпространяваме шаха измежду подрастващите и да дадем РАВЕН ШАНС и опция на всеки искащ да тренира БЕЗПЛАТНО! Затова нашата задача към този момент трета година е да обикаляме по дребните обитаеми места и общини – там, където децата нямат достъп до античната игра, с цел да им я представим и създадем налична ” , споделиха от ШК „ Асеневци ”.

Събитието в Елена събра деца от цялата община, които споделиха своето неспокойствие и предпочитание да се потопят в света на шахмата . Шахматен клуб „ Асеневци “ предложи разнообразни действия, ориентирани към развиването на уменията и интереса към шахмата на младите участници.

Сред тях беше открит урок, който срещна начинаещите с главните правила и тактики на играта , отборна и самостоятелна игра. Важна част от деня беше сеансът на едновременна игра, където децата имаха неповторимата опция да се изправят против професионални треньори. Това освен ги стимулира, само че и им разреши да приложат наученото в процедура.

Завършекът на шахматния празник бе раздаването на ваучери за безвъзмезден 4-месечен курс по шахмат с професионалните треньори на ШК „ Асеневци ”. Това дава опция на всички участници от общината да продължат своето образование и развиване в интелектуалната игра.

Шахматен клуб „ Асеневци “ оставя след себе си серия от образования и празненства в разнообразни общини по време на своето национално турне, което ще продължи с образователен лагер, преди да приключи с огромен шампионат за лъчение на първенците .

Посещението в Елена бе ознаменувано с огромен интерес и неспокойствие от децата, които интензивно се включиха във всички действия и показаха с усмивка своята наслада от тази опция. „ Асеневци “ не престават своята задача да прави шахмата налична и забавна за всеки младеж в България, подкрепяйки равния късмет и безплатното образование в този доблестен спорт.

Младият шахматист Самуил Генов свети на държавните шампионати

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР