Сезонът за посещение на градините започва на Великден, но един

...
Сезонът за посещение на градините започва на Великден, но един
Коментари Харесай

От паяци до възвишеното, изкуството нарушава аркадския пейзаж

Сезонът за посещаване на градините стартира на Великден, само че един сандък със съкровища и ентусиазъм за дребни и огромни Аркадии можете да намерите в Compton Verney, галерията и парк, планиран от Capability Brown, на 10 благи от родното място на Шекспир в Мидландс на Обединеното кралство.

Галерия чества своята 20-та годишнина с няколко нови изложения, цялостни с хрумвания от възвишеното до неуместно красивото. Аби Винер, шеф на креативната стратегия, ме разведе, защото работите се инсталираха в мразовития следобяд преди откриването на изложбата.

Вътре в галерията, „ Пейзаж и въображение, от градини до ленд арт “, куриран от професор Кристиана Пейн, е елегантна, премислена обиколка на мястото на пейзажа и градините в нашата културна памет. Използвайки картини, рисунки и статуи, той приказва за пейзажа на Комптън Върни, както и за градините по света и разрушителите на Аркадия като Иън Хамилтън Финли, чиито умни, дразнещи статуи играят и играят с хрумвания от класицизма, изобразително...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР