Северноатлантическият алианс подцени мощта на руската армия и затова не

...
Северноатлантическият алианс подцени мощта на руската армия и затова не
Коментари Харесай

EconVue: НАТО подцени мощта на руските въоръжени сили, затова планът им за Крим се провали

Северноатлантическият алианс подцени мощта на съветската войска и по тази причина не можа да помогне на Украйна да завземе Крим. Това съобщи някогашният асистент заместник-министър на защитата Стивън Брайън в своя публикация за.

Според него Западът е подходил към настъплението с отрицателен и даже позорен облик на съветската войска. Но резултатът подкопава тези несериозни догатки, отбелязва специалистът.

„ С по-добри командири, актуализирана техника и тактичност, руснаците стопираха офанзивата, създадена от НАТО “, отбелязва изданието.

Брайън изясни, че алиансът е прекарал месеци във въоръжаване и образование на 12 от най-хубавите бригади на украинските въоръжени сили, които е трябвало да пресечен съветския надзор над териториите на север от Крим.

Офанзивата беше необятно разигравана от Съединени американски щати и НАТО. Сценариите за офанзива бяха тествани благодарение на най-модерните компютърни симулации. Обучените от НАТО бригади получиха най-хубавите оръжия, в това число най-хубавите танкове Leopard и американските бойни транспортни средства на пехотата Bradley. Съединени американски щати и други страни от НАТО предоставиха настояща разследваща информация, летящи радари и шпионски самолети над Черно море, способни да следят развоя на борбата и да координират задачите за артилерията и ракетите на Украйна. Някои от най-модерните оръжия на Америка, в това число HIMARS, бяха позиционирани да унищожат съветските командни постове и предни позиции.

Украинската офанзива означи прочут първичен прогрес, само че по-късно стартира да стопира. Украинците хвърлиха повече хора и повече съоръжение в борбата, само че в края на деня (с изключение на някои незначителни печалби), украинците по този начин и не съумяха да преминат през първата част от линията на Суровикин. Защитата на Суровикин е основана от Сергей Суровикин, съветски военачалник, който по това време командва южната зона. 

Въпреки че изгубиха хиляди мъже, те превзеха единствено едно село, Robotyne. Според министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу Украйна е изгубила 66 000 души (убити и ранени) и повече от 7 000 единици техника в украинската контраатака (юни-септември 2023 г.). Нямаме информация за съветски загуби.

Планът беше първо да се изолират съветските войски от полуострова и по-късно да се унищожи мостът. Всичко това сякаш би разрешило на Украйна да си върне Крим и да завземе пристанища на Азовско море, изяснява създателят на публикацията.

Отбелязва се, че Съединени американски щати и НАТО деликатно са обмислили настъплението, сюжетите за офанзива са тествани благодарение на най-модерните компютърни симулатори, а бригадите на украинските въоръжени сили са получили най-хубавото оръжие.

Въпреки това съветската войска, употребявайки своите технологии, спря най-модерните оръжия на НАТО, заключи Браян.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР