Северна Корея изстреля балистична ракета в Японско море, известно още

...
Северна Корея изстреля балистична ракета в Японско море, известно още
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля балистична ракета в Японско море

Северна Корея изстреля балистична ракета в Японско море, известно още като Източно море, заяви организация Yonhap.


Изстрелването се случва по-малко от две седмици, откакто държавните медии на Пхенян обявиха, че севернокорейският водач Ким Чен Ун е следил сполучливо тестване на мотор с твърдо гориво за " нов вид хиперзвукова ракета със междинен обхват ".

Япония също съобщи, че " наподобява ", че Северна Корея е изстреляла ракетата, като добави, че бреговата защита на страната счита, че ракетата е паднала.

Изстрелването е третото тестване на балистична ракета до момента през тази година, откакто през март Ким изстреля ракета с твърдо гориво, а през януари изстреля друга, снабдена с маневрена хиперзвукова бойна глава.

Миналата година Пхенян съобщи, че сполучливо е изпитал първата си Интерконтинентална балистична ракета (ИКБР) с твърдо гориво (най-голямата категория балистични ракети с огромен обхват на действие) като я разгласи за основен пробив във опциите на страната за нуклеарно противопоставяне.

Ракетите с твърдо гориво не се нуждаят от зареждане с гориво преди изстрелване, което ги прави по-трудни за разкриване и заличаване, както и по-бързи за потребление./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР