Северна Корея изпробва няколко ракетни установки, способни да носят ядрени

...
Северна Корея изпробва няколко ракетни установки, способни да носят ядрени
Коментари Харесай

Блумбърг: Пхенян прави маневри, за да демонстрира пред Путин своя ВПК

Северна Корея тества няколко ракетни установки , способни да носят нуклеарни оръжия. Южна Корея счита, че тези учения може да са метод Пхенян да показва най-новите си ракети пред Русия за по-нататъшна продажба в бъдеще на Кремъл.

Агенция " Блумбърг " писа, че в понеделник Северна Корея е тествала " извънредно огромни ракетни установки за неведнъж изстрелване " по време на учения, целящи да потвърдят " мощността и действителните бойни благоприятни условия на оръжейната система ".

Отбелязва се, че 600-милиметровите ракети са били изстреляни в залп от шест пускови установки. Експерти по оръжия настояват, че евентуално става дума за балистични ракети с дребен обхват KN-25 от същото семейство оръжия, които Ким изпрати на Русия за войната против Украйна.

Южнокорейският министър на защитата Шин Уонсик съобщи, че не е ясно дали ученията имат за цел да подсилят напредналите сили на Пхенян или да упражняват по какъв начин Кремъл би могъл да употребява ракети, с цел да нападна Украйна .

" Има огромна възможност това да са финални проби преди износа за Русия ", сподели Шин.

Снимки, оповестени в държавните медии, демонстрират Северна Корея, която показва шест изстреляни ракети по едно и също време . Южна Корея и Япония записаха две изстрелвания с разлика от към 40 минути, като Токио съобщи, че е видял три ракети, а Сеул - че са изстреляни повече от шест ракети, което може да демонстрира компликацията при следенето на ракетите.
 Северна Корея изпратила 7000 контейнера с муниции на Русия
Северна Корея изпратила 7000 контейнера с муниции на Русия

КНДР употребява нашествието на Русия в Украйна като похищение на вниманието, с цел да усили своите оръжейни проби

Шин Джонг У, откривател в мозъчния концерн " Корейски конгрес за защита и сигурност ", съобщи, че е мъчно да се открият тъкмо всички ракети с радар , когато те летят в такава непосредственост.

Съединени американски щати, Южна Корея и други страни упрекват Северна Корея, че изпраща на Русия усъвършенствани балистични ракети способни да носят нуклеарен заряд, които са лесни за скриване, бързи за разполагане и сложни за събаряне .

Ако се съди по предоставените от Съединени американски щати изображения, това са Hwasong-11 - необятен клас балистични ракети с дребен обхват, които могат надеждно да поразяват цели с висока степен на акуратност. Обхватът на тези ракети е от 380 до 800 километра. KN-25 принадлежи към този клас. Ракетата е с обхват на деяние към 380 километра и е тествана за първи път през 2019 година
 CSIS: Повече от 2,5 милиона муниции са превозени от Северна Корея до Русия
CSIS: Повече от 2,5 милиона муниции са превозени от Северна Корея до Русия

Кремъл гради нови хранилища за муниции

През март прокуратурата в Харков съобщи, че от началото на нашествието,руските войски са изстреляли севернокорейски ракети по Украйна към 50 пъти даде документи за ракетите Hwasong-11.

Южнокорейският министър на защитата Шин съобщи, че Северна Корея е изпратила към 7000 оръжейни контейнера, в които има към 3 милиона 152-милиметрови снаряди.

В подмяна Русия доставя на Северна Корея храни, първични материали и елементи, употребявани в производството на оръжия. Според южнокорейския министър хранителната помощ е помогнала на Ким да стабилизира цените на главните артикули. Ако доставките на оръжия се усилят, Русия евентуално ще изпрати на Ким повече военни технологии, което ще усили опасността от Пхенян за района, добави той.
 Оръжейните фабрики в Северна Корея работят
Оръжейните фабрики в Северна Корея работят " на цялостни обороти " за Русия

Москва е получила 6700 контейнера с милиони муниции от Пхенян

Само цената на артилерията евентуално ще бъде няколко милиарда $, а съветската помощ може да бъде най-големият тласък за стопанската система на Северна Корея, откогато Ким е на власт.

Москва и Пхенян отхвърлят обвиняванията за доставки на оръжие, макар че голям брой сателитни фотоси, оповестени от проучвателен групи и държавното управление на Съединени американски щати, демонстрират поток от оръжия от Северна Корея към Русия и по-късно към хранилища за муниции покрай границата с Украйна.
 Съединени американски щати и Китай разискват военното съдействие сред Русия-Северна Корея
Съединени американски щати и Китай разискват военното съдействие сред Русия-Северна Корея

Заради все по-дестабилизиращото и ескалиращо държание на КНДР

Според данни, събрани от Корейския институт за отбранителни разбори и оповестени през 2022 година, ракетите Hwasong-11 костват към 5 млн. $ за брой. Но от този момент Ким е нараснал производството, което евентуално е понижило цената им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР