Северна Корея е изпратила на Русия около 6700 контейнера с

...
Северна Корея е изпратила на Русия около 6700 контейнера с
Коментари Харесай

Сеул: Северна Корея доставя милиони снаряди на Русия

Северна Корея е изпратила на Русия към 6700 контейнера с муниции от юли насам, с цел да поддържа войната ѝ против Украйна, съобщи пред южнокорейската организация " Йонхап " министърът на защитата на Южна Корея Шин Уон-сик.

Той уточни, че контейнерите може би съдържат повече от три милиона 152-мм снаряда. Според него е допустимо да са били изпратени и 122-мм снаряди или композиция от двата типа, само че „ във всеки случай може да се каже, че се били изпратени най-малко няколко милиона снаряда “.



Стотици севернокорейски фабрики за муниции работят на към 30% от потенциала си заради неналичието на първични материали и електричество, само че тези, които създават снаряди за Русия, „ работят на цялостни обороти “, добави Шин.   

В петък Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че Северна Корея от септември насам е доставила повече от 10 хиляди контейнера с муниции или свързани с войната артикули на Русия. 



В подмяна КНДР е получила към 9000 контейнера, най-вече с храни, което съгласно министър Шин ѝ е помогнало да стабилизира цените за популацията.

Отделно от това Шин уточни, че КНДР може да изстреля още идващия месец нов спътник в Космоса, като Москва продължава да  дава техническа помощ на Пхенян.



„ Не е ясно до каква степен и каква помощ ще обезпечи Русия, само че колкото по-зависима става тя от севернокорейските снаряди, толкоз по-голямо ще е нивото на предоставените съветски технологии “, съобщи министърът на защитата на Южна Корея.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР