СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Парламентът на Южна Корея одобри

...
СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Парламентът на Южна Корея одобри
Коментари Харесай

Парламентът на Южна Корея одобри независимо разследване на опустошителната катастрофа на Хелоуин през 2022 г.

СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Парламентът на Южна Корея утвърди в четвъртък законодателство, налагащо ново, без значение следствие на злополуката на Хелоуин през 2022 година в Сеул, която умъртви 159 души.

Еднокамарното Народно заседание одобри законопроекта с 256-0 гласа. Той ще стане закон, откакто бъде подписан от президента Юн Сук Йол и обнародван от неговата държавна организация – стъпки, които се смятат за формалности, защото президентът и неговата ръководеща партия към този момент са постигнали единодушие по законодателството.

Законопроектът има за цел да задълбочете се в главната причина за злополуката, детайлности за това по какъв начин управляващите са се справили с бедствието и кой би трябвало да бъде упрекнат за него. Той също по този начин планува основаването на комисия за определяне на обстоятелствата с девет члена, която да изследва без значение бедствието до 15 месеца.

След като комисията дефинира кой е виновен и против кого би трябвало да бъдат повдигнати обвинявания, тя ще рапортува за тях на държавните...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР