Семейният лекар д-р Гергана Николова коментира информацията, че след нападението

...
Семейният лекар д-р Гергана Николова коментира информацията, че след нападението
Коментари Харесай

Д-р Гергана Ненова: Все повече жени признават за домашното насилие заради подкрепата от обществото

Семейният доктор доктор Гергана Николова разяснява информацията, че след нападението над Дебора от ден на ден дами приказват за домашно принуждение.

" Смелостта на дамите, които са жертва на домашно принуждение да излязат и да приказват за това, идва от обстоятелството, че срещат поддръжката на обществото. Защото доста постоянно тези дами са в изолираност. Най-тежката взаимозависимост е икономическата взаимозависимост. По-голямата част от тях са си у дома, гледат едно или две деца, не са дейната финансова страна. Този, който е принудител или агресор, не постоянно демонстрира единствено физическа експанзия. Много по-страшен е вербалният напън, психическият напън и тормоз, невъзможността и страха от това къде ще отидеш, с какво ще се издържаш, по какъв начин ще се грижиш за децата си, войната, която ще стартира да се води за родителските права. Общо взето тази тематика има ужасно доста въпроси, за които би трябвало да приказваме. Лошото е, че част от обществото по някакъв метод неглижира, приема насилието над дами като нещо обикновено, казвайки: " Е, какво пък толкоз да удариш един пестник, тя те е провокирала ". Агресията може да бъде и от двете страни.

Трябва да се дава и образец. Не може да пушите пред детето си и да му казвате: " Не пуши, то е нездравословно, моето дете ". Ами вие си му давате образец. То копира татко си и копира майка и. Ако едно дете пораства в принуждение, семейство, където е било обект на принуждение или е следило принуждение, то самото един ден ще стане принудител. Затова би трябвало да стартираме от вътрешната страна да образоваме децата, че не е това методът да решаваме проблемите ", сподели тя в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР