Сега е моментът да се отървете от цялата сол, която

...
Сега е моментът да се отървете от цялата сол, която
Коментари Харесай

Разтривки с листа от хрян помага при болки в гърба и ставите

Сега е моментът да се отървете от цялата сол, която се е натрупала в тялото и може да докара до мъчителни отлагания в организма и оттичане.

Вземете пресни огромни листа от хрян - 2 бр. Преди да си легнете, потопете ги с вряща вода от двете страни и незабавно ги сложете по тил, хващайки врата си, като авансово сте смазали тези места с растително масло. Завържете с забрадка. Може да има леко чувство за парене, само че без болежка.

На сутринта деликатно отстранете листата от хрян - в случай че имате доста сол в тялото, те се разрушават на прахуляк. Вижте в коя област има доста сол. Направете толкоз процедури, колкото е належащо - на листата не би трябвало да има сол.

Хрянът е единственото растение, способно да изтегля сол през порите на кожата.

Разтриването с листа от хрян оказа помощ при болки в гърба и ставите.

Рецепта за лек с хрян при болки в гърба

Тази рецепта от националната медицина е отлична при стеохондроза, сколиоза, междупрешленна херния.

През месец май, незабавно щом се появят младите зелени листа на хряна, вземете ги и ги поставете в стъклен буркан. Долейте с разводнен алкохол и поставете буркана на мрачно място за 2 дни. Лекарството е готово.

Вземете няколко листа и разтрийте болното място с тях. Това втриване може да се употребява и при болки в ставите. Само с две масажи и болката отшумява, а след седмица изцяло изчезва.

Всички изгоди на хряна

 Листа от хрян

Ползата на хряна се разгръща за голям брой болести както за дамите, по този начин и за мъжете:

1. Простудни и възпалителни – растението е способно да унищожи патогенни вирусни бактерии, оказва помощ за отстраняването на храчките от бронхите;

2. Стомашни болести – разнообразни нарушавания и гастрит (ниска киселинност);

3. Дентални болести – кариес със стоматит, гингвит с парадонтоза;

4. Дихателни органи - тонзилит с ларингит, синузит с бронхит и белодробна туберколоза;

5. Чернодробни и жлъчни пътища - хепатит с инфектиране на жлъчните пътища;

6. Артикуларен - артрит на колянните стави с ревматизъм и ишиас;

7. Неврологични - главоболие с мигрена и невралгия;

8. Гинекологични - нарушавания на менструалния цикъл;

9. Област на мъжките полови органи - слаба потентност;

10. Кожни - пигментация с екзема и гнойни рани.

Ползите от хряна се отнасят и за инфекциозни болести на пикочните пътища, цистит, подагра. А позитивният резултат на растението е върху сърцето с кръвоносните съдове и физическото при психическо натоварване.

Хрян при радикулит

 Разтривки с листа от хрян оказва помощ при болки в гърба и ставите

Радикулитът се лекува с корена на растението - настържете го на ситно, смесете със заквасена сметана (мазна) - надлежно 2:1 и нанесете върху проблематичното място за 40 минути. Повторете до 3 пъти дневно в продължение на 3 поредни седмици.

Хрян за понижаване на холестерола

За да намалите равнищата на холестерола, смелете 100 г корен от хрян с един лимон дружно с кората и 100 грама чесън. Получената каша се разрежда с преварена вода 1:1 и се слага на хладно място за един ден. Лекарството се приема заран и вечер преди хранене в продължение на 40 минути в размер на 1 супена лъжица с връх.

Хрян за възобновяване на черния дроб

За да възстановите черния дроб при цироза вземете от листа от хрян и коприва (по 300-400 г), като втривате и изцеждате сока, добавяте мед. Да се съхранява в ледник. Пийте по 0, 5 чаши до 5 пъти дневно в продължение на 1 месец.

Традиционните лечители предлагат потреблението на хрян за премахване на непотребната течност от тялото и за унищожаване на отоци, както и пясък в бъбреците, за които се подготвят отвари благодарение на листа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР