Седесарят и новоизлюпен зам.-министър на икономиката Давид Сукалински има професионално

...
Седесарят и новоизлюпен зам.-министър на икономиката Давид Сукалински има професионално
Коментари Харесай

Калинка кацна в Министерство на икономиката

Седесарят и новоизлюпен зам.-министър на стопанската система Давид Сукалински има професионално развиване, което очевидно върви един до друг с Петко Николов. Самият Петко Николов стана длъжностен министър на стопанската система и промишлеността и единствено няколко дни по-късно и Сукалински стана негов заместител. Все още на страницата на министерството не са конкретизирани ресорите му, само че той самият идва на поста напряко от Районния съд в Разлог, където не е изкарал и година. Назначен е за арбитър през юли предходната година и единствено можем да си представим каузи с каква тежест се вземат решение в планинското градче. Преди това господинът се е подвизавал като юрист в Благоевград

 

Затова пък, когато Петко Николов е бил началник на Патентното ведомство, Сукалински е бил негов заместител. Да уточним, че Николов е препоръчан за този пост от тогавашния началник на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски, който в тези години се подвизава като стопански министър.

 

Същото систематизиране на функциите виждаме и в „ Национална компания индустриални зони “. Там тандемът Петко Николов и Давид Сукалински обаче е назначен от алената приятелка Корнелия Нинова в последните й дни като министър на стопанската система. Иначе тази компания е ориентирана към построяването на съвременни индустриални паркове и привличане на задгранични вложители, общо взето, които звучат у нас като научна фантастика. Любопитно е, че дружно с тандема Николов-Сукалински в „ Национална компания индустриални зони “ е назначена, отново от Нинова, и адвокатката Андреана Премянова–Янкова, която дружно с майка си Валерия Колмакова-Премянова има асоциация „ Виктория, която се е занимава с интернационалните осиновявания за Кипър и Гърция. Съвпадението на семейството на двете дами с тази на видния кадър на Столетницата Красимир Премянов не е инцидентна: Андреана е неговата щерка, а рускинята Валерия е майка й.

 

Бившият сътрудник на Премянова – Давид Сукалински, обаче е на другия политически полюс. Той е член на Съюз на демократичните сили още от 1998 година Дори се е издигнал за началник на синята партия в Благоевград, само че съгласно осведомени в този град Съюз на демократичните сили от дълго време не демонстрира признаци, че диша. Няма членове, няма и партиен живот. Затова пък на последните частичните локални избори в Благоевград СДС-то на Сукалински се явява в поддръжка на Илко Стоянов, който е повдигнат от „ ИТН “. В същото време подценен претендент на националната коалиция ГЕРБ-СДС. Наистина необичайно отклоняване.

 

Сукалински със свои съидейници от Благоевград

Но такива зигзагообразни придвижвания са очевидно присъщи за Сукалински. През 2005 година той е общински консултант от Съюз на демократичните сили, след две години е претендент за евродепутат, само че несполучливо. След това идва време на партийно номадство.

През 2013 година става началник на някакъв Национален съюз „ Единство “. Само година по-късно отива при Надежда Нейнски в „ Синьо Единство “. После с подвита опашка се завръща в остарялото Съюз на демократичните сили.

Служебният зам.-министър на стопанската система се е изучавал и по много специалности. Първо е приключил като бакалавър „ Социални действия “ в Югозападния университет в Благоевград. После изкарал „ Финанси “ във Велико Търново. След това взел магистратура по: история в Нов български университет. И както си му е редът, взел и тапия по право в Благоевград. Там защитил и докторска теза по углавен развой. В молбата си пред Висшия правосъден съвет, с която Сукалински желае да го освободят от съда е отбелязал, че откакто завърши служебното му зам.-министерстване в стопанската система, ще подаде молба за възобновяване му на служба „ арбитър “.

 

После да не се чудим, че всичко у нас е сбъркано, политизирано и връзкарско.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР