Създаване на квартален патрул във “Владиславовопредлага жител на крайния варненски

...
Създаване на квартален патрул във “Владиславовопредлага жител на крайния варненски
Коментари Харесай

Предлагат квартален патрул да следи за реда във „Владиславово“

Създаване на квартален патрул във “Владиславово ”предлага гражданин на крайния варненски квартал. В последните години там постоянно се случват вандалски прояви, а разрушените коли не са необичайност. Идеята е поданици на квартала да се провеждат и да обикалят вечер за попречване на закононарушения и вандалски дейности.

“Владиславово ” е най-младият варненски квартал, в който живеят над 49 хиляди души. Заради набезите на крадци и вандали преди няколко години там бяха проведени доброволни патрули с името " Градска стража ". Инициативата бе на починалия кмет на Район „ Владислав Варненчик “ Неделчо Михайлов. Градските стражари обаче не просъществуваха дълго.

Предложението за основаване на квартални патрули в този момент е на Андрей Петров, гражданин на квартала. В основаната от него фейсбук група „ Квартален патрул Владиславово “ той отбелязва, че кварталът е напоен с крадци, наркомани и други субекти. Ежедневно се разрушават коли, жилища и други. Самият Петров е измежду пострадалите от набезите на крадци. Отварян е автомобилът му, разбивана е и мазата му. Той персонално е подготвен да се включи в нощното наблюдаване. Целта е вандалите, а и крадците да са наясно, че вечер по улиците има хора, които незабавно биха алармирали органите на реда. Ще работи посредством цивилен арести, без приложимост на мощ, изясни Петров пред Дарик.

През миналия уикенд във „ Владиславово “ бе извършена среща на искащите да се включат в кварталния патрул. Полицай е дал уточнения за метода, по който могат да се осъществят гражданските дейности. Записани са и искащи за патрул, само че хората не са задоволително.

ще откриете в прикаченото аудио.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР