Създателите на поредицата Детектив Пиер ще бъдат представени с изложба

...
Създателите на поредицата Детектив Пиер ще бъдат представени с изложба
Коментари Харесай

Японски илюстратор разгадава Лабиринтът на София в Квадрат 500

Създателите на поредицата „ Детектив Пиер " ще бъдат показани с галерия в Квадрат 500, която се открива на 22 юни (четвъртък). Вернисажът е от 17:00 до 19:00 часа.

„ Лабиринтът на София “ е новата история на Хиро Камигаки, основател на книжната поредност „ Детектив Пиер “, обичана за доста деца и родителите им у нас.

В този план децата от разнообразни възрасти ще построяват лични направления и ще се потопят в културните обичаи на България, съчетани с облиците на супергерои, кукери и берачки на рози, ще наблюдават придвижването си през улиците на столицата, ще откриват уликите и вземат решение спомагателните мистериозни провокации по пътя.

Маршрутите са вплетени в рисунките толкоз детайлни и пъстри, че трансформират всеки лабиринт в произведение на изкуството.



Магическите светове, които Хиро Камигаки основава, елементарно доближават до въображението на децата посредством илюстрираните комплицирани лабиринти с тайнствени пътеки, футуристични градове, балони с парещ въздух, съкровища, животни, нинджи, фантастични герои, населявани от пакостници къщи.

Всяка илюстрация в действителност е скица, в която би трябвало да намерите своя път от началото до края. И като че ли това не е задоволително занимателно, като същински детективи би трябвало да откриете скрити предмети, да упражнявате наблюдателността си, да отговорите на въпроси, да помагате на други, да упражнявате английския си.



Характерният метод на Хиро Камигаки към построяването на всеки нов свят включва подробно изследване на мястото, събиране на информация от снимков материал, сателитни карти, градоустройствени планове, типология на локални традиции и културни особености.

Камигаки основава един химеричен свят в съзнанието си необременен от директния контакт със съответния град, в началото той не посещава мястото, което следва да нарисува, с цел да разреши на въображението си да построи нова вълшебна обстановка.

Художникът рисува цветния лабиринт на София през 2021, а след визитата си в столицата през лятото на 2022, IC4DESIGN основават чернобялата карта на града, доста по-точен и подробен вид, в който са вплетени словесни послания.



Японският илюстратор Хиро Камигаки и неговият колектив IC4DESIGN притеглят децата и техните фамилии още с първата им книга - „ Детектив Пиер взема решение случая “, която излиза в Япония през 2014. Международният й дебют е през 2015, следват „ Мистерии в лабиринтната кула “ и албум със стикери (2017), „ Съкровището на Небесния палат “ и книга за оцветяване (2020), както и видео играта „ Labyrinth City: Pierre the Maze Detective “ (2021). Книгите са преведени на 37 езика в над 38 страни и интригуват дребните детективи, съчетавайки решаването на лабиринт посредством очарователни ръчно рисувани илюстрации.

IC4DESIGN е учредена от Хиро Камигаки в Хирошима, Япония, през 1998. Илюстраторският колектив е определен за един от 200-те най-хубави илюстратори в света от журито на American Illustration и Society of Illustrators. Студиото е притежател на голям брой оценки.

„ Лабиринтът на София “ се осъществя с партньорството и финансовата поддръжка на EUROSPEED. По време на изложбата Националната изложба провежда детски просветителни стратегии, за които ще може да следите на Фейсбук страницата и Instagram профила й.

Изложбата може да бъде прегледана до 20 юли в Квадрат 500.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР