Съюзът на слепите, родителите на деца с епилепсия и други

...
Съюзът на слепите, родителите на деца с епилепсия и други
Коментари Харесай

Няколко организации на хора с увреждания ще протестират пред парламента


Съюзът на слепите, родителите на деца с епилепсия и други организации на хората с увреждания възнамеряват за петък митинг пред Народното събрание, заяви БНР.

Протестиращите щели да упорстват промяната да е за всички, а освен за протестиращите майки на деца с увреждания.

Мотото на плануваната акция за петък е „ Реформата, само че не такава " и планува членовете на представителни организации на хора с увреждания да се съберат и да приказват още веднъж със съидейници и медии.

Хари Хараламбов от Съюза на слепите сподели: „ Не може здрави родители на деца с увреждания, даже и с тежки увреждания, да споделят какъв брой са тежки техните случаи. Никой няма право да претендира, без значение дали се храни със сонда, дали е на памперси или на каквото и да е, че неговият случай е извънредно най-тежък, без да регистрира какъв да вземем за пример е моят случай. Има родители с увреждания, да вземем за пример слепи, които гледат слепи деца “.

Адвокат Хараламбов е безапелационен, че не предизвикат с нищо прилежащата палатка на майките. „ Няма да се палим, няма да окупираме Народното събрание, няма да бием майките, само че дано да не ни предизвикат, тъй като провокаторите са те “, сподели той, допълвайки: „ Социалният министър е търпелив човек и добър посредник. Има допирни точки, по които можем да водим разговор “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР