Съвместни акции на ИАРА и полицията в Никопол При съвместна проверка

...
Съвместни акции на ИАРА и полицията в Никопол
При съвместна проверка
Коментари Харесай

Акции на ИАРА в Бургас и Никопол

Съвместни акции на ИАРА и полицията в Никопол

При взаимна инспекция на чиновници на ИАРА от браншове „ Рибарство и надзор " град Плевен и районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи град Никопол на р. Дунав при град Никопол е открито лице, извършващо икономически лов на риба в нарушаване на Заповед № РД 09-439/12.04.2023г. на Министерство на здравеопазването и чл.32, ал.1 и ал.4 от ЗРА (Закон за риболовство и аквакултури).

Лицето е уловило и задържало 1 брой риба от типа европейски сом - 2кг. Рибата е върната назад във водата. На лицето е формиран АУАН (Акт за определяне на административно нарушение) по ЗРА (Закон за риболовство и аквакултури).

При друга взаимна инспекция на чиновници на ИАРА от браншове „ Рибарство и надзор " град Плевен и районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи град Никопол е открито лице, пренасящо в лек автомобил жива риба от типовете сом, амур и толстолоб с общо тегло - 25кг. На лицето е формиран АУАН (Акт за определяне на административно нарушение) за нарушаване на чл.33, ал.1 от ЗРА (Закон за риболовство и аквакултури). Съставен е и 1 брой АУАН (Акт за определяне на административно нарушение) по чл.20, ал.1 от ЗРА (Закон за риболовство и аквакултури) за непредадени в период Декларации за генезис от рибарски дневник.
Конфискуваната риба от типовете сом, амур и толстолоб с общо тегло - 25кг е дарена на Дом за остарели хора в неравностойно състояние - с. Драгаш челник.

Инспектори на ИАРА извадиха над 1500 м мрежа от езерото Вая

Служители на ИАРА от бранш „ Рибарство и надзор " град Бургас, след получен сигнал на телефон 112, направиха инспекция по вода на езеро Вая. В хода на инспекцията са открити и извадени от водата 31 броя мрежи с обща дължина 1550 метра. Уловената в тях риба от типа шаран - 90 кг, сребриста каракуда - 50 кг, е дарена за рибоядните животни в „ Зоопарк Бургас ". По време на инспекцията бяха избавени и две птици, оплетени в нелегално поставените мрежи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР