Съветът за електронни медии няма да обжалва съдебното решение, с

...
Съветът за електронни медии няма да обжалва съдебното решение, с
Коментари Харесай

СЕМ ще прегласува с погнуса и отвращение избора на директор на БНТ

Съветът за електронни медии няма да апелира правосъдното решение, с което беше анулиран резултата от състезанието за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия от 2022 година Регулаторът се готви да гласоподава още веднъж по кандидатиралите се 8 души, само че с " гадност и омерзение ", по определението на Соня Момчилова, ръководител на Съвет за електронни медии.

В изявление за Петър Волгин в БНР, Момчилова разгласи, че не приема част от доводите на съда за това, че членовете на съвета нямат право да оставят неуреден въпроса кой ще ръководи Българска национална телевизия, като показват некадърност да изберат един от претендентите.

Номинираните през 2022 година бяха Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова. До финалните три тура на гласуванията стигнаха Диков, Петков и Кошлуков, само че макар че Кошлуков получи единствено 1 глас " за ", той остана отпред на Българска национална телевизия цяла година след края на мандата си заради неналичието на болшинство за Петков или Диков.

" Не одобрявам, че в този исторически миг на безпринципни обединения, на немислими до неотдавна взаимни отстъпки от хората, които бяхме на площадите и протестирахме, че това да следваш личните си правила и съвестта си, е морално атакуемо ", разгласи тя пред Волгин, с очевидна отпратка за гласуваното държавно управление на Николай Денков в сряда.

Момчилова даде да се разбере, че не вижда никакъв проблем Емил Кошлуков да остане отпред на Българска национална телевизия - по този начин както стана през лятото на 2022 година, макар че неговата кандидатура за втори мандат беше изрично отхвърлена с 4 гласа " срещу ".

" Регулаторът има право на честен реванш. Защото няма нищо по-нормално от това да гласуваш по съвест. Да не избираш най-малкото зло. И когато прецениш, че е по-добре да не пипаш нещо, което към сегашния миг работи и е добър принцип, то по-добре нещата да останат по този начин. Въпреки че аз съм най-големият критик на Емил Кошлуков и това се вижда от протоколите ", сподели тя.

Момчилова предложи на новото болшинство в Народното събрание да гласоподава нов Закон за радиото и малкия екран, тъй като настоящият сега е " безнадеждно стар ", " да гласоподават нов регулатор и да се завършва с тази тъга ".

Изборът ще бъде още един, когато решението на Административния съд влезе в действие.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР