Съветът на директорите на Световната банка реши да прехвърли 280

...
Съветът на директорите на Световната банка реши да прехвърли 280
Коментари Харесай

Световната банка дава 280 млн. долара помощ за Афганистан

Съветът на шефовете на Световната банка реши да трансферира 280 милиона $ замразени средства за поддръжка на Афганистан на две организации за филантропична помощ. Това заяви Reuters, базирайки се на свои източници, съобщи БГНЕС.

31 донори от управлявания от банката Фонд за възобновяване на Афганистан би трябвало да одобрят прехвърлянето на средства, преди да отидат в Световната стратегия за храни (WFP) и Детския фонд на Организация на обединените нации (UNICEF). Очаква се донорите, най-големият от които са Съединените щати, да се срещнат този петък. И двете организации ще дават помощ на Афганистан, чиято стопанска система пострада съществено през последните години.
Талибаните: Съединени американски щати да освободят замразените средства на Афганистан
По време на договарянията в Доха талибаните възобновиха апела си към Съединените щати да освободят милиарди долари замразени средства в п...

Във вторник Съветът на Световната банка организира съвещание, с цел да разиска прехвърлянето на до 500 милиона $ от общо 1,5 милиарда $ от Фонда за възобновяване на Афганистан към организациите за филантропична помощ.

Съединени американски щати замразиха сметките на Афганистан поради правосъдните каузи на фамилиите на жертвите на нещастието от 11 септември 2001 година в Ню Йорк .

Въпреки ограниченията, които сега подхваща държавното управление на талибаните, икономическата обстановка в Афганистан остава извънредно тежка, и по данни на Организация на обединените нации половината от популацията на Афганистан ще се сблъска с сериозен дефицит на храна сред ноември и март. Талибаните имат достъп единствено до 0,1% от държавните запаси, защото забележителна част от тях са замразени от Съединените щати. Ръководството на талибаните към този момент няколко пъти се обръща към Съединени американски щати с искане за топене на средствата, само че както съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкен, решенията на Съединените щати и други западни страни да дават финансова помощ на Афганистан и да размразят неговите активите в задгранични банки ще бъдат взети въз основа на по-нататъшните стъпки на талибаните.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР