Саудитските власти предприеха мащабни действия срещу участници в ежегодния конкурс

...
Саудитските власти предприеха мащабни действия срещу участници в ежегодния конкурс
Коментари Харесай

Забраниха на камили с ботокс да участват в саудитски конкурс за красота

Саудитските управляващи започнаха огромни дейности против участници в годишния конкурс за хубост за камили, като са дисквалифицирали повече от 40 " усъвършенствани " животни. Това съобщи " Гардиън ".

Отстранените камили са имали инжектиран ботокс или са им били приложени други изкуствени средства за разкрасяване.

Конкурсът е част от известен фестивал, който стартира този месец. Той кани притежателите на най-красивите камили да се състезават за към 66 млн. $ награден фонд.

Инжекциите с ботокс, лифтингът и други козметични промени, които да създадат камилите по-привлекателни, са строго неразрешени. Журито дефинира спечелилите въз основа на формата на главите, шиите, гърбиците, облеклото и позата на животните.

Съдиите на фестивала, който се организира в пустинята североизточно от саудитската столица Рияд, употребяват " профилирана и съвременна " технология за засичане на изкуствените усъвършенствания. Тази година те разкрили, че десетки животновъди са разтягали устните и носовете на камилите, употребявали са хормони, с цел да усилят мускулите им, инжектирали са главите и устните им с ботокс, с цел да ги уголемят, надували са елементи от тялото с гумени ленти и са употребявали пълнители, с цел да провиснал лицата им.

Конкурсът за хубост на камили е в основата на огромния фестивал, който включва също по този начин надпревари с камили, продажби на животни и празнични мероприятия. Целта е да се означи ролята на камилата в бедуинските обичаи и просвета.
 ОАЕ желае да доставя мляко от камили в Русия
ОАЕ желае да доставя мляко от камили в Русия

Възможностите за развитие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР