Състезанието е едно от най-важните за родните спортисти, защото носи

...
Състезанието е едно от най-важните за родните спортисти, защото носи
Коментари Харесай

Витоша ще приеме държавното първенство по планинско колоездене през уикенда

Състезанието е едно от най-важните за родните спортисти, тъй като носи двоен брой точки за националната класация и в същото време дава доста точки и за международната. Очаква се в събитието да се включат най-хубавите ни състезатели в категории 15-16 годишни, 17-18 годишни, Мъже Елит, Мъже Мастърс и Жени.

Атрактивната конкуренция ще се организира по трасето за втурване „ Бай Кръстьо “ над Драгалевци, което е с дължина близо 2 км и включва голям брой стръмни сектори, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствено основани трудности.

Топлото време и неналичието на превалявания през последните 2 седмици вършат трасето още по-трудно и предизвикателно, защото е доста изсъхнало и прашно и безусловно се трансформира с всяко минало втурване.

В съботния ден ще се проведат тренировките, а в неделя ще бъде същинската част на надпреварата, като в 13:00 часа ще бъдат квалификациите, а тъкмо в 15:00 часа ще стартират финалите на шампионата. Организаторите приканват софиянци и гостите на столицата да станат част от събитието, като бъдат около трасето и поддържат участниците.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР