Състав на Окръжния съд в Смолян не даде ход на

...
Състав на Окръжния съд в Смолян не даде ход на
Коментари Харесай

Продължава мотането на делото срещу бившия кмет на Неделино

Състав на Окръжния съд в Смолян не даде ход на делото за заграбване в изключително огромни размери против някогашния кмет на Неделино Стоян Беширов и още души от града, заяви Българска телеграфна агенция.

Припомняме, че въпросът се влачи от години. Беширов със правосъдно решение от 2015 година, взето на шестото съвещание по делото. Той е упрекнат в длъжностно закононарушение и нарушавания по публични поръчки, с което е ощетил доста бюджета на общината.

Председателят на правосъдния състав арбитър Дафинка Чакърова през днешния ден установи, че най-големият проблем е невъзможността на трите движимости лица по назначената съдебно-медицинска експертиза да дойдат в Смолян по едно и също време. " Не следва да се дава ход на делото, защото са налице процесуални спънки - отсъствие на част от бранителите на подсъдимите, отсъствие на движимостите лица, както и изразено предпочитание на единия от подсъдимите да има длъжностен бранител ", изясни Чакърова.
 С години към този момент отсрочват делото против някогашния кмет на Неделино
С години към този момент отсрочват делото против някогашния кмет на Неделино

Стоян Беширов е упрекнат за заграбване на над 1.2 млн. лева през интервала 2012-2015 година

Делото е отсрочено за 11:00 часа 19 март . Тогава съдът ще реши по какъв метод да изслуша движимостите лица - посредством видеоконферентна връзка, или посредством разпит по делегация.

Ходът на делото ще зависи от приемането на съдебно-медицинска експертиза, която към този момент е дала умозаключение дали психологичното и здравословното положение на главния обвиняем Стоян Беширов му разрешава да взе участие в правосъдния развой.
 Съдът не пусна кмета на Неделино да се върне на поста си
Съдът не пусна кмета на Неделино да се върне на поста си

Стоян Беширов е обвинен за закононарушение по работа

Беширов и останалите осем души подсъдими са упрекнати за заграбване в изключително огромни размери. Прокуратурата упреква някогашния кмет в осъществяването на 25 закононарушения. Според обвинителния акт се касае за заграбване на 1 224 845 лева посредством контракти с компании, на които е заплатено за неизвършени строително-монтажни работи през интервала 2012-2015 година Като причинители са посочени Стоян Беширов и някогашният секретар на община Неделино, а за техни помагачи - общински чиновник и шефове на компании, към които са превеждани обществените средства по фиктивни фактури.

Според прокуратурата става въпрос за кражба на средства от държавния бюджет най-вече по линия на бедствия и повреди. Били издадени голям брой заповеди, с които Беширов е обявявал бедствени положения, като преувеличавал преваляванията в региона на Неделино и последствията от тях. Съгласно констативни протоколи, подписани от община Неделино, били изплатени над 1,2 млн. лева за неизвършени действия - създаване на яз, подпорни стени, почистване и подсилване на свлачище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР