Състав на Окръжен съд – Русе призна за виновен М.

...
Състав на Окръжен съд – Русе призна за виновен М.
Коментари Харесай

Управител на русенска фирма призна данъчно престъпление за над 300 000 лв.

 Състав на Окръжен съд – Русе призна за отговорен М. Ц. в това, че като прокурист, представляващ и ръководещ " ЗОРА-88 " ЕООД – гр.Русе е направил данъчно закононарушение. През интервала 07.03.2012г. – 14.06.2012г. в гр.Русе и в гр.Пловдив на три пъти избегнал определяне и заплащане на данъчни отговорности в огромни размери – налог върху добавената стойност в размер на 328 311.25 лв.. При водене на счетоводството и при показване на информация пред органите по приходите, М. Ц. употребявал документи с погрешно наличие.

Подсъдимият призна напълно обстоятелствата по обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства. Съдът почете настояването за кратко правосъдно разследване. В този случай, съгласно Наказателно-процесуалния кодекс, съдът е длъжен да понижи размера на наказването " отнемане от независимост " с една трета.

Окръжен съд – Русе осъди М. Ц. на две години " отнемане от независимост ", което отсрочи за изпитателен период от пет години, като регистрира извънредно дългия период от осъществяване на действието, надхвърлящ повече от два пъти открития аршин за рационален период.

Присъдата може да се апелира и стачкува в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР