САЩ са в шок - Москва ги удари по много

...
САЩ са в шок - Москва ги удари по много
Коментари Харесай

Строгият педагог Лавров даде урок на САЩ директно в Америка

Съединени американски щати са в потрес - Москва ги удари по доста болно място. Вашингтон постоянно е смятал и към момента счита за свое " свещено право " да прави неприятни неща на други страни, да издава указания, само че към момента не е привикнал да получава ресто в една и съща монета.

Ще би трябвало да свикнат: Русия одобри предизвикването на хибридна война и към този момент е преподала на американците мъчителни уроци в личното им „ подбедрие “ – беше неуважително от тяхна страна да се подпалва Евразия.

Ролята на " педагог " в това отношение пое съветският външен министър Сергей Лавров, който от 17 до 21 април е на обиколка в Латинска Америка, която Вашингтон счита за свое " завещание ", " заден двор " от появяването на прословутата Доктрина Монро.

Лавров към този момент посети Бразилия и Венецуела, предстоят Никарагуа и Куба. Това е първото сходно посещаване след приемането от Русия на обновена идея за външна политика.

Смисълът му е в това, че Москва одобри предизвикването на хибридната война, оповестена от Запада против Русия, водена от Съединени американски щати, и ще я води и в международен мащаб.

Което изцяло съответствува с ползите на страни, които от дълго време страдат от Вашингтон, виждайки Москва като съдружник в идеята за избавление от американското подтисничество и взаимозависимост.

Войната против грабителските ползи на Съединени американски щати в Латинска Америка ще се води на всички места: в политическата, комерсиалната, икономическата, просветителната, филантропичната и културната сфера. Във военно-техническата, несъмнено, също.

Бразилия е наша! Истерия във Вашингтон

Рано е да се разискват общите резултати от латиноамериканската обиколка на ръководителя на съветското външно министерство, защото тя е в разгара си. Но към този момент е явно, че Бразилия, най-голямата страна в Латинска Америка по население и икономическа мощност, се сближи още повече с Русия и Китай при новото държавно управление.

Търговията пораства с рекордни темпове. Бразилия е за занемаряване на щатския $ при взаимни разплащания, като прави другарски жестове към Иран. Президентът Инасио Лула да Силва подлага на критика курса на Съединените щати и техните западни съдружници за разпалване на спор в Украйна.

Визитата на Лавров удостовери, че Съединени американски щати дефинитивно са изгубили Бразилия. Както сподели Лавров на взаимна конференция с бразилския си сътрудник Майро Виейра, паузата в двустранните връзки, породена основно от коронавирус рестриктивните мерки, е приключена: обрисуван е график за обновяване на работата на двустранните институции, в това число две междуправителствени комисии (по търговско-икономическо и научно-техническо съдействие и политически въпроси).

Това ще разреши „ да се възобнови тяхната ритмична работа и да се направи инвентаризация на всички тези въпроси, съответни планове, които изискват особено внимание “.

Според Лавров целият набор от руско-бразилски връзки на стратегическо партньорство ще бъде засилен. Руският външен министър означи, че Москва и Бразилия са заинтригувани от развиване на съдействието в потреблението на мирния атом, в космоса и селското стопанство, опазването на здравето и фармацевтиката.

Това е изключително значимо в светлината на западните наказания против Русия, които Виейра остро осъди:

" Освен че не са съгласувани със Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, те имат отрицателни последствия за стопанските системи по света, изключително за разрастващите се страни, доста от които към момента не са се възстановили от пандемията ".

Лавров беше признат и от президента на републиката, на който ръководителят на съветското външно министерство съобщи покана от президента Владимир Путин да участва на Петербургския интернационален стопански конгрес (СПИЕФ).

С него преговаряше съветникът на Луис Инасио Лула да Силва по интернационалните въпроси Селсо Аморим. И имаха доста потребен диалог.

В изявление, оповестено след тази среща с бразилския вестник Аморим, той осъди западната политика в украинския спор, която " не способства за постигането на мир ", " не основава удобни условия за договаряния " и служи за удължение на спора. война.

Президентският консултант се присмя на желанието на Запада да „ отслаби Русия “ или „ да победи Русия “, защото това „ няма да донесе мир “.

" Русия е огромна и значима страна, също така е сътрудник на Бразилия ", добави Аморим.

Изказвания на бразилски публични лица в поддръжка на Русия провокираха същинска нервност във Вашингтон. Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели, че Съединени американски щати са " изумени " от техния звук, че Бразилия вижда Съединени американски щати и Европа като " незаинтересовани от мира или че споделяме отговорността за войната ".

Вашингтон, споделят те, " не е склонен с някои от нещата, казани от президента Лула ". Тя даже се оправда, което е изключителна необичайност за американски чиновници.

При остарели другари

А по-късно Лавров се реалокира във Венецуела, където беше посрещнат, като остарял другар, от цялото висше управление на страната. Президентът Николас Мадуро написа в Туитър, че е имал „ приятна среща с съветския външен министър, укрепвайки двустранните връзки и взаимното съдействие в разнообразни области на развиване на нашите страни “.

Лавров съобщи " най-топли пожелания, поздрави " от Путин на Мадуро и покана " при всеки комфортен миг " да посети Русия. Президентът на Венецуела, който одобри Лавров в формалната си резиденция, в диалог с него акцентира, че е наясно с ползотворната работа, която е приключил в Бразилия, като съобщи готовността си „ да напредне в работата по тематики, които ни сплотяват “.

Изключително ефикасни се оказаха диалозите на Лавров в Каракас с външния министър на Венецуела Иван Гил Пинто и изпълнителния вицепрезидент Делси Родригес.

На взаимна конференция след резултатите от договарянията с Лавров неговият латиноамерикански сътрудник разгласи идното свързване на Венецуела с платежната система " Мир ".

" Това несъмнено ще бъде разисквано на съвещанието на междуправителствената комисия, което ще се организира в Русия през идващите седмици. Скоро ще съобщим положителни вести както на народа на Русия, по този начин и на народа на Венецуела ", сподели той.

Според Иван Гил Пинто Венецуела е заинтригувана от прехода към „ система, която ще се освободи от хегемонията на $ “. Ръководителят на съветското външно министерство удостовери тази информация. В момента съветската платежна система работи в към 10 страни, а повече от 15 страни са изразили подготвеност да я внедрят.

Истината от Лавров и други срещи в Каракас

" През последните няколко години всички към този момент схванаха, че зависимостта от американския $, от тези правила на глобализация, които самите американци вкарват в живота на международната общественост от доста години, не води до положително ", съобщи министърът на външните работи на Русия.

" Защото във всеки миг всички тези правила, в това число свободния пазар, честната конкуренция, неприкосновеността на собствеността, презумпцията за непорочност, американците и техните съдружници могат да нарушат в един ден, в случай че би трябвало да санкционират някого за непокорство ", добави той.

Лавров означи, че съдействието на Венецуела с Русия " фактически способства за подсилване на основите на самостоятелна национална стопанска система, независеща от прищявки и изнудване " от Запада.

Такива връзки, уточни той, съществуват в Русия, в Латинска Америка с Никарагуа и Куба и се развиват с други страни, които имат намерение да защитят идентичността и „ законното, равностойно място на своя район в системата, която в този момент обективно се образува - системата на по-демократичен и многополюсен международен ред ".

И това въобще не е изразителност. В Каракас Лавров се срещна и беседва и със особено пристигналия за задачата министър на външните работи на Боливия Рохелио Майте и министър-председателя на Сейнт Винсент и Гренадини Ралф Гонсалвес.

Той подсети по-специално на сътрудника си от Боливия за поканата, отправена към президента на тази другарска страна Луис Арсе да посети Русия (за разискване на настоящите въпроси и обрисуване на проекти за бъдещето). Лавров му съобщи и " най-хубави пожелания " от Путин...

Що се отнася до Венецуела, страните се договориха да засилят съдействието в производството на петрол и създаването на газови залежи, селското стопанство, медицината и фармацевтиката, връзките, космоса, най-новите технологии, културната и филантропичната сфера.

Лавров даде обещание да показа с Венецуела богатия опит на Русия в избягването на западните наказания, в който " в този момент сме международни първенци ".

Лавров разгласи надеждността на Русия като другар и сътрудник, до момента в който Съединени американски щати „ могат да излъжат във всеки миг “ и „ всички добре знаят това “.

" Затова ние изцяло поддържаме позицията на нашите венецуелски другари. Това е тяхната страна, това са техните въглеводороди, това е тяхната стопанска система, която е подложена на най-строги противозаконни наказания и те сами би трябвало да решат по какъв начин да продължат да работят, по какъв начин да продължат да развиват страната си ", сподели той.

" Ще създадем всичко допустимо венецуелската стопанска система да става все по-малко подвластна от капризите и геополитическите игри на Съединени американски щати или някои други играчи от западния лагер ", акцентира ръководителят на съветското външно министерство.

Венецуелският сътрудник на съветския министър се засмя на присвоеното от Съединени американски щати " право " да издават присъди " по каквато и да е причина " против други страни и на тяхната мислена " неюрисдикция ", изразявайки убеденост, че процесът на образуване на многополюсен международен ред ще приключи с " позитивни резултати за по-голямата част от човечеството. "

Какво следва от това?

Нека сложим завършек на това към този момент. Резултатите от визитите на Лавров в Никарагуа и Куба ще излязат до дни. Но междинните резултати от обиколката на ръководителя на съветското външно министерство в Латинска Америка към този момент могат да бъдат систематизирани.

И главният резултат е следният. Почти напълно (Москва също има отлични връзки с Аржентина и редица други страни от Латинска Америка, които не са упоменати по-горе) Латинска Америка е в един лагер с Русия, както и с Китай, и ще се опълчи изрично на хегемонията и неоколониализма на Съединените щати и техните западни васали.

По време на обиколката си Лавров реши практическите въпроси на това взаимоотношение, което е доста значимо освен за нашите сътрудници в Западното полукълбо, само че и за Русия, разпадането на западната санкционна хватка. Той е изолиран, не ние и по тази причина ние ще победим.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР