САЩ наложиха санкции на президента на Зимбабве Емерсън Мнангагва за

...
САЩ наложиха санкции на президента на Зимбабве Емерсън Мнангагва за
Коментари Харесай

САЩ санкционира президента на Зимбабве

Съединени американски щати постановиха наказания на президента на Зимбабве Емерсън Мнангагва за корупция и нарушение на човешките права , оповестява БиБиСи. Санкциите засягат и други някогашни водачи на африканската страна. Активите им в Съединени американски щати са блокирани, а пътуването има до там - неразрешено.

Продължаваме да сме очевидци на груби злоупотреби с политически, стопански и човешки права, показват от Белия дом в свое изказване. Насочването към гражданското общество и сериозните ограничавания върху политическата активност задушиха главните свободи, до момента в който основни участници, в това число държавни водачи, източиха публични запаси за персонални облаги, допълват от ведомството.

Според Съединени американски щати тези противозаконни действия поддържат и способстват за световна незаконна мрежа от подкупи, контрабанда и пране на пари , които обедняват общностите в Зимбабве, Южна Африка и други елементи на света. Белият дом пренасочва и усилва напъните си да потърси отговорност от лицата и организациите, които са виновни за тази употреба.

В описът със наказания влизат първата дама Ауксилия Мнангагва, вицепрезидентът Константино Чивенга и министърът на защитата Опа Мучингури и високопоставени чиновници по сигурността. Вдигнати са глобите против лицата, които преди са били глобени от Съединени американски щати и в този момент не са включени в новия лист.

Съединени американски щати за първи път постановиха стопански наказания и наказания за пътешестване на Зимбабве при започване на 90-те години. Те бяха ориентирани към тогавашния президент Робърт Мугабе и десетки други високопоставени държавни чиновници, които Вашингтон упрекна в подкопаване на демокрацията в страната.
 Съединени американски щати постановиха нови наказания против Иран
Съединени американски щати постановиха нови наказания против Иран

Вашингтон ускорява натиска против Техеран и проиранските групировки в близкия изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР