Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, полицейският

...
Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, полицейският
Коментари Харесай

Полицейският участък в Джебел става Районно управление

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов , полицейският сектор в град Джебел става Районно ръководство (РУ), оповестиха от районния пресцентър на Министерство на вътрешните работи в Кърджали. 

В ръководството ще работят 30 чиновници, разпределени в оперативна дежурна част, група „ Криминална полиция “, група „ Охранителна полиция “ и за административно обслужване на жителите. 

За шеф на ръководството е назначен основен контрольор Хасан Хасан . Той е приключил бакалавърска степан по специалността „ Публична администрация “ в Техническия университет в Габрово и магистърска степен в региона на националната сигурност в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. В системата на Министерство на вътрешните работи е постъпил през 2001 година – в Районното ръководство в Кърджали, където е минал през разнообразни длъжности в охранителна и престъпна полиция. Последната позиция, която е заемал, е шеф на група „ Криминална полиция “ в РУ-Момчилград. 

Предстоят бързи организационни и кадрови ограничения за пълноценното действие на Районното ръководство в Джебел, допълниха от пресцентъра на полицията.

На 27 май 2022 година, със заповед на тогавашния министър на вътрешните работи, съществуващото районно ръководство в родопския град бе преобразувано в сектор. Промяната бе по отношение на промените в бранш „ Сигурност “ и подхванатите ограничения за усъвършенстване на щатовете и структурите в системата на Министерство на вътрешните работи. Преструктурирането провокира неодобрение измежду локалните хора, а Общинският съвет гласоподава протестна декларация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР