Със спорове започна дебатът в НС по доклада за дейността

...
Със спорове започна дебатът в НС по доклада за дейността
Коментари Харесай

Докладът за “Боташ” скара депутатите

Със разногласия стартира дебатът в Народно събрание по отчета за активността на Временната комисия във връзка Споразумението сред „ Булгаргаз “ и турската държавна енергийна компания „ Боташ “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Отново Жечо Станков като ръководител на краткотрайната комисия не е внесъл отчета. Вие желаете да го прикриете и да мине бързо точката. 10 млн. несъмнено към този момент сме платили към " Боташ ", до момента в който чакаме да го внесете. ” - съобщи Радослав Рибарски от ПП-ДБ.

Председателят на Народно събрание Росен Желязков отвърна казвайки, че даже и без отчет комисията е изнесла избрани обстоятелства и условия, които могат да се чуят в пленарната зала.

Мартин Димитров от ПП-ДБ разяснява, че държанието на Желязков е " безразсъдно ".

“Вие в този момент търсите метод да покриете тематиката ”, съобщи Димитров, обръщайки се към Росен Желязков. Димитров предложи на Жечо Станков, който е ръководител на комисията, да отидат дружно и да внесат отчета в деловодството на Народно събрание.

Станков изясни, че срокът за четирите месеца, в които би трябвало да работи комисията, изтича в четвъртък другата седмица.

“Междувременно постъпи писмо от изпълнителния шеф на БЕХ. Важно е да кажем, че след приемането на това писмо с “гриф ” е категорично написано, че преди да получим финалното мнение ни се предлага да изчакаме. В тази връзка част от сътрудниците оповестиха отчета, това си е тяхно право. Аз обаче няма да наруша разпоредбите. ” - разясни Станков.

Депутатът съобщи, че разпорежда решение на Министерството на енергетиката да договаряния контракта с “Боташ ”, както и на ръководителя на краткотрайната комисия да даде съответните документи на Прокуратурата, ДАНС, Министерството на енергетиката, БЕХ и КЕВР.

Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия отвърна акцентирайки, че комисията завършва работа с отчет.

" Докладът се приема, подписва се от ръководителя и се праща на ръководителя на Народно събрание. Точка. Какво прикривате? ” - попита Стойнев.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия приключи разногласието уточнявайки, че отчетът е при него и след пет минути ще го внесе в деловодството, с цел да има какво да се гледа.

“Казахте, че има постъпила нова информация, секретна, по отчета, такова нещо няма. Какво се случи през последните 48 часа не ни е ясно? ” - твърди Гуцанов. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР