Сърбия и Северна Македония ще работят заедно за решаването на

...
Сърбия и Северна Македония ще работят заедно за решаването на
Коментари Харесай

Сърбия и Северна Македония ще работят заедно за решаването на проблема с българската такса за пренос на газ

Сърбия и Северна Македония ще работят дружно за решаването на казуса с българската такса за превоз на газ през страната, сподели сръбският министър председател Ана Бърнабич, заяви Българска телеграфна агенция, позовавайки на Танюг.

На взаимна конференция с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски Бърнабич съобщи това в отговор на въпрос на македонски публицист дали Северна Македония, Сърбия и Унгария може дружно да вземат участие в решаването на този проблем, който визира и трите страни.

По време на работно посещаване в Скопие през вчерашния ден унгарският външен министър Петер Сиярто съобщи, че с сътрудника му от Северна Македония са се договорили двете страни да координират дейностите си  за отпадане на изключителната такса за преноса на съветски газ, въведена от България.

Бърнабич сподели, че е безусловно съгласна с това, което съобщи преди този момент Ковачевски - че става въпрос за незаконно въведен налог.

До края на годината би трябвало да приключим спомагателното свързване на газовата инфраструктура с България, газовия интерконектор Ниш-Димитровград, с цел да се включим към различни източници на газ, съобщи тя. Така че предвидимостта е основна, когато планирате вложения и енергийна инфраструктура, съобщи сръбският министър председател и добави, че двете страни (Сърбия и Северна Македония) дружно ще се занимаят с този въпрос.

" И чакаме поддръжка от Европейски Съюз, само че и схващане от сътрудниците от България ", добави Бърнабич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР