Сараево. Сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина Милорад

...
Сараево. Сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина Милорад
Коментари Харесай

Милорад Додик: Оттеглете наложените решения и ще говорим

Сараево. Сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик сподели, че другите двама членове на висшия групов орган на балканската страна Шефик Джаферович и Желко Комшич са изразили ясно своите планове и раздразнителност, като са се срещнали с генералите от армията на БиХ, цитира думите му скопското електронно издание “МКД “ .

„ Те осъзнават, че не могат да устоят на дебата дали е нещо конституционно или не. „ Това няма нищо общо с процесите, почнали в Република Сръбска и никой в районен съд не е споделил, че ще направи нещо принудително, нито се прави “, сподели Додик.

Той сподели, че е изцяло ясно и разбираемо, че, както той сподели, " няма БиХ без сърби в нея и Република Сръбска като неразделна част ". Той добави, че е споделил на посланика на Германия в БиХ Маргарет Убер, че не е привързан с нищо, което са споделили немски публични лица и че не може да предотврати налагането на наказания.

„ Не съм определен от германците, аз съм определен от моите хора. „ Ако наложите наказания, никой от германците няма да може да приказва с нас, с който и да е шеф, с който и да е чиновник в ръководещата партия “, сподели Додик.

Той сподели, че се е срещнал с посланиците на петте най-големи западни страни (Квинтата) и им е споделил, че имат мандати и по-късно ще си тръгнат и че „ ние оставаме да живеем тук и затова не може да ни се постановат решения “.

Додик акцентира, че чужденците упорстват за абсолютно връщане на представителите на районен съд в Народното събрание на БиХ и включване в дневния ред на закон, натрапен от висшия представител Валентин Инцко, и че няма никаква насила в това отношение.

„ Казахме им – оттеглете решението на Инцко и ще приказваме. „ Те не разрешават да им се каже нищо “, сподели Додик.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР