Съоръжението е установено при претърсване на частен имот в Исперих,

...
Съоръжението е установено при претърсване на частен имот в Исперих,
Коментари Харесай

Съоръжение за отглеждане на коноп – това разкриха криминалисти от ОДМВР-Разград

Съоръжението е открито при претършуване на частен парцел в Исперих , населяван от 32-годишен мъж . То било построено в палатка и укрито в ниша. В него били конфигурирани осветителни, отоплителни и вентилационни системи. Оттам са конфискувани 916 г   канабис , 6,5 г халюциногенни гъби , 35 г семена от коноп и литър разтвор на растителна маса, дал позитивна реакция на канабис .

Процесуалните дейности са осъществени през вчерашния ден, в хода на профилирана полицейска интервенция на територията на област Разград. Акцията е осъществена от криминалисти на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и сътрудниците им от Районно ръководство в Исперих. Мъжът е арестуван в полицейския арест.

Отново на територията на Исперих униформените спрели 19-годишен. При осъществения обиск разкрили в него опаковка с 0,74 г канабис . При инспекция на лек автомобил , засечен в с. Беловец, служителите на реда намерили, в маратонката на 15-годишен пасажер, фолио с кристалообразно вещество . При осъществения полеви наркотест, резултатът бил позитивно за амфетамин .

В рамките на спецоперацията е осъществено и претършуване на автомобил , ръководен от 40-годишен . Превозното средство било спряно на улица в Разград. При процесуалните дейности униформените разкрили кожена чанта , в която мъжът бил скътал суха тревиста маса – канабис и три свитъка с бяло кристалообразно вещество , дало реакция за метамфетамин при наркотеста. В дома му криминалистите намерили и плик с две кафяви топчета и суха маса с общо 4.50 г канабис . Мъжът е арестуван за период от 24 часа в постройката на РУ-Разград.

По случаите са формирани досъдебни производства, работата по които продължава под наблюдението на прокуратурата.

Доц. Кунчев: Мерките при зараза от коклюш няма да са строги като тези при коронавирус

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР