Самолет на авиокомпанията Air Canada се приземил в Сан Франциско

...
Самолет на авиокомпанията Air Canada се приземил в Сан Франциско
Коментари Харесай

Авиодиспечер спаси стотици животи с бързата си реакция, предотврати най-голямата катастрофа в историята на авиацията

Самолет на самолетната компания Air Canada се приземил в Сан Франциско поради неточност на водача не на пистата за приземяване, а на мястото за политане, където се намирали още четири машини с пасажери. Само мигновената реакция на авиодиспечера предотвратила конфликта, който съгласно мнението на експертите е щяло да се трансформира в най-голямата злополука в историята на авиацията. Както оповестява английското издание " Дейли Мейл ", диспечерът забелязал, че Airbus 320 се приземява на неверното място и незабавно дал разпореждане на екипажа на самолета да набере височина. Пилотът неотложно реагирал от своя страна и лайнерът направил втори кръг към летището, след което се приземил без катастрофи.



В момента сътрудниците на летището и представители на самолетната компания Air Canada организират следствие и не желаят да разясняват случилото се до неговото довеждане докрай.



На борда на летящия от Торонто Airbus 320 са се намирали 135 пасажери и петима души екипаж. Не се прецизира какъв брой души е имало в самолетите, които са очаквали да излетят сега на предотвратения случай.



Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР