Само в Обретеник местните са преброили 77 бездомни кучета, които

...
Само в Обретеник местните са преброили 77 бездомни кучета, които
Коментари Харесай

Десетки бездомни кучета тормозят селата от община Борово

Само в Обретеник локалните са преброили 77 бездомни кучета, които основават проблеми

Русенката Галя Таушанова подава сигнал за влачено и убито куче. Тя споделя, че на 17 февруари юноша е видял трима мъже с кола, които влачат бяло кученце, въртят го и го убиват на пътя след Обретеник в посока Горно Абланово. По думите на гражданката, колата е на кметството на Обретеник, а самата кметица Любка Стоянова ѝ е обяснила, че кучето е било мъртво и трябвало да бъде отнесено на сметището. Таушанова заяви, че по случая е подала тъжба в прокуратурата, осведоми.

Потърсихме за коментар кметицата, която с изключение на този случай ни разкри страшната действителност в селото. Оказа се, че от същата „ болест “ страдат и близките обитаеми места – безусловно са завладяни от орди бездомни кучета.

„ Заснетата кола е на кметството “, удостовери част от получения сигнал кметицата. Стоянова обаче изясни, че е имало умряло и съвсем разложено куче в крайната на селото улица „ Цар Калоян “. Служителите на кметството е трябвало да го откарат на сметището, само че защото не било допустимо да го сложат в кашон, са го вързали за колата, с цел да го откарат до сметището.

Според Стоянова животното изрично е било болно или заразно. „ В селото имаме голям проблем с бездомните кучета, преброили сме ги - 77 са. Плашат децата. Имаме детска градина и учебно заведение. Сутрин кучетата скачат и дърпат закуските на децата “, оплака се кметицата на Обретеник. Тя изясни, че скоро са правили броене на животните. Кметството вика и компания, която да ги обезпаразитява и да ги обработи, само че тя постоянно вземала примерно 7, а им прибирали в селото 11 кучета. Подобно било ситуацията и в Екзарх Йосиф, в Горно Абланово и в Борово. „ Много хора са в чужбина, изхвърлят на улицата кучетата, а част от тях са огромни. От бюджета на Общината плащаме за обработката им на компанията, а едно идване на колата коства 400 лв. “, разкри другата част от казуса Стоянова.

Всъщност досега от 77 бездомни кучета, единствено 24 са обработени. В Борово съотношението надлежно е 60 към 51.

Липсата на подслон в региона е част от неразрешимостта на кучешката драма, допълват локалните, които не виждат нито края на сагата, нито аспект да получат помощ отнякъде.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР