Само на нас ли всяко ястие от италианската кухня ни

...
Само на нас ли всяко ястие от италианската кухня ни
Коментари Харесай

Лазаня със сос Бешамел и доматен сос

Само на нас ли всяко ядене от италианската кухня ни звучи като вкусно пояснение в обич?

Необходими Продукти

● кори за лазаня
● кашкавал - 200 г

За доматения сос


● лук - 1 огромна глава
● олио - 5 с.л.
● моркови - 2 бр.
● доматен сос - 300 г
● алено вино - 1 ч.ч.
● кайма - 200 г
● черен пипер
● босилек
● сол
● риган
● захар - щипка

За соса Бешамел


● масло - 40 г
● прясно мляко - 500 мл
● брашно - 2 с.л.
● черен пипер
● сол

Начин на подготвяне

За доматения сос:

Лукът се измива и нарязва на дребно. Морковът се настъргва на ситно ренде. В тиган се поставя олиото да се загрее. Когато олиото е хубаво сгорещено, се поставя нарязания лук. Оставя се да се задуши. След това се прибавя и настърганият морков.

Разбърква се няколко пъти и се прибавя виното. Оставя се да поври с виното за към 5 минути. След това се прибавя и доматеният сос. Сместа се подправя с изброените подправки на усет.

Оставя се да поври малко, след което се прибавя и каймата. Разбърква се добре. Каймата би трябвало да стане на дребни късчета. След това се смъква от котлона.

За сос Бешамел:

Маслото се разтапя в дребен тиган или дребна тенджера. В разтопеното масло се запържва брашното. Внимава се да не загори брашното. След като е запържено брашното, се прибавя прясното мляко.

Подправя се с изброените подправки на усет. След като сместа заври, се бърка непрестанно. Бърка се, до момента в който сместа се сгъсти. Сваля се от котлона.

Дъното и стените на правоъгълна тавичка се помазва хубаво със олио. Кашкавалът се рендосва на едро ренде. Редят се ред кори.

Отгоре се поставя от доматения сос и настъргания кашкавал. Реди се още веднъж ред кори. Отгоре се поставя сос Бешамел, доматен сос и настъргания кашкавал.

Повтаря се до привършване на количествата сос. На последния ред кори не се поставя доматен сос. Отгоре се поставя единствено сос Бешамел и настърган кашкавал.

Лазанята се пече в авансово загрята фурна на 180 градуса за към 30-40 минути.

Лазанята със сос Бешамел и доматен сос е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР