Само две оферти получи Община Пловдив по обявената обществена поръчка

...
Само две оферти получи Община Пловдив по обявената обществена поръчка
Коментари Харесай

Два консорциума искат да почистват шахтите в Пловдив

Само две предложения получи Община Пловдив по оповестената социална поръчка за разчистване и поддържане на дъждоприемни шахти и възобновяване на решетки на дъждоприемни шахти в града. Договорът с определения реализатор ще бъде рамков, което значи, че средствата за тази активност не са обезпечени все още. Общата стойност на плана е малко над 3,9 млн. лв. с Данък добавена стойност.

Дъждоприемните шахти на територията на град Пловдив са почти 19 273 броя. Част от шахтите по основните булеварди и маршрутите на градския превоз (около 7 хиляди на брой) ще се чистят един път месечно, а останалите - на всяко тримесечие.

Първата оферта е на обединяването ДЗЗД „ КАМ 2021 “, в което влизат " КМД " ЕООД (които и все още правят тази дейност) дружно с компанията " Автотранспорт и машинизация България ЕАД ", благосъстоятелност на Григор Иванов. Тази компания постоянно печелеше публични поръчки на ВиК-Пловдив по времето на Спартак Николов. Втората оферта е от консорциума ДЗЗД " ЧИСТОТА ПЛОВДИВ 2021 " с трима участници - " Парсек Груп " ЕООД, хасковските компании " Волф Милениум " ООД и " Феникс Гама " ЕООД. Конкретните ценови предложения на двете обединявания ще станат ясни при започване на декември.

Рамковият контракт е със период от 4 години, като Община Пловдив е планувала средствата за този интервал да са, както следва: за 2022 година - в размер на 770 000 лева с Данък добавена стойност, а за 2023 година, 2024 година и 2025 година ​- по 1 050 000 лв. с Данък добавена стойност. В документите, подадена към АОП, е разказано, че финансирането на публичната поръчка е от общинския бюджет и се лимитира до размера, одобрен с решението за бюджета на Община Пловдив на Общински съвет, а предплатени заплащания не се плануват. Въпреки това локалната власт може едностранно да приключи рамковия контракт с едномесечно предупреждение, ако за дейностите ​- предмет на актуалната социална поръчка, са гласувани средства с решение на Общински съвет - Пловдив, които средства са предоставени на звено към Община Пловдив за осъществяването на разчистване и поддържане на дъждоприемни шахти със лична техника.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР