Само двама души на френския остров Мартиника в Карибско море

...
Само двама души на френския остров Мартиника в Карибско море
Коментари Харесай

”Мария” опустоши Доминика, но пощади Мартиника

Само двама души на френския остров Мартиника в Карибско море са леко ранени от урагана Мария, а материалните вреди са незначителни, съобщи генералният шеф на службата за гражданска защита Жак Витковски, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Пътят на стихията се е оказал по на юг от Антилските острови, в сравнение с се е очаквало.

Преди няколко часа ураганът е минал сред Мартиника и Доминика. На Мартиника има спирания на електроподаването и към 25 000 домове са останали без ток. В две общини е прекратено водоснабдяването. На места има паднали дървета и информационни кули.

Ураганът Мария е нанесъл тежки опустошения на остров Доминика, сподели министър председателят Рузвелт Скерит, представен от ДПА.



"До момента сме изгубили всичко, което може да бъде купено с пари и сменено ", написа Скерит във Facebook. Той заяви, че има здания с откъснати покриви.

"Най-голямото ми безпокойство за сутринта е, че ще се събудим с вести за тежки пострадвания и може би смъртни случаи поради вероятността от свлачища, провокирани от проливните дъждове ", сподели Скерит.

Ураганът Мария за малко бе намален до четвърта категория при прекосяването си около френския архипелаг Гваделупа, само че към този момент още веднъж е от оптималната пета категория.

Очаква се бурята да остане извънредно рискова с напредването си към Пуерто Рико и Вирджинските острови, съобщи Националният център на Съединени американски щати за наблюдаване на ураганите.



Британските Вирджински острови, които пострадаха тежко от урагана Ирма предходната седмица, са сложени под вечерен час с наближаването на урагана Мария, който би трябвало да мине покрай крайбрежията им тази нощ, съобщи Франс прес.

"Въпреки че Мария не е толкоз мощен, колкото Ирма, ситуацията ни също е друго, тъй като островите ни са извънредно уязвими ", съобщи министър председателят Орландо Смит.

Той прикани жителите към зоркост и ги посъветва да намерят леговище, макар че още не са отстранени последствията от урагана Ирма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР