Сам Олтман, ръководител на фирмата за изкуствен интелект OpenAI, беше

...
Сам Олтман, ръководител на фирмата за изкуствен интелект OpenAI, беше
Коментари Харесай

Шефът на AI Сам Олтман беше свален от борда на OpenAI

Сам Олтман, началник на компанията за изкуствен интелект OpenAI, беше свален от борда на компанията, който съобщи, че е изгубил доверие в способността му да управлява компанията.

Бордът сподели, че господин Алтман не е бил „ поредно прям в връзките си “, което попречва способността му да упражнява своите отговорности.

Г-н Алтман е съосновател на компанията.

Създателят на бота ChatGPT, OpenAI стоеше зад вълна от неспокойствие по отношение на изкуствения разсъдък.

Г-н Алтман се трансформира в самобитен представител на процъфтяващата промишленост, появявайки се пред Конгреса тази година, с цел да свидетелства за нови правила за изкуствения разсъдък. просветеност.

Съобщението за неговото овакантяване провокира потрес в бранша.

В обществените медии някогашният Шефът на Гугъл Ерик Шмид назова господин Алтман „ мой воин “ и сподели, че той „ е трансформирал нашия групов свят вечно “.

" Нямам самообладание да видя какво ще направи по-нататък. Аз и милиарди хора ще се възползваме от бъдещата му работа - ще бъде просто необикновено, " той написа.

OpenAI започва от господин Алтман и няколко други през 2015 година като организация с нестопанска цел.

Сега е подсилен от Microsoft, който е вложил милиарди. Само преди седмици се оповестява, че компанията е водила договаряния за продажба на акции в компанията на вложители на цена, която би я оценила на повече от 80 милиарда $ (64 милиарда английски лири).

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР