Съдия в Джорджия отхвърли в четвъртък опита на Доналд Тръмп

...
Съдия в Джорджия отхвърли в четвъртък опита на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Съдия отхвърли оспорването на свободата на словото на Тръмп по делото за изборите в Джорджия през 2020 г.

Съдия в Джорджия отхвърли в четвъртък опита на Доналд Тръмп да отхвърли наказателните обвинявания по делото за интервенция в изборите на щата през 2020 година против него, което някогашният президент на Съединени американски щати републиканец твърди, че нарушава свободата му правата на словото.

Съдията от Върховния съд на окръг Фултън Скот Макафи откри, че в обвинителния акт се твърди, че изказванията на господин Тръмп и 14 други упрекнати по делото са направени „ в поддръжка на незаконна активност “ и не са предпазени от Първата корекция към конституцията на Съединени американски щати.

Г-н Тръмп и другите обвинени са упрекнати в рекет и други закононарушения поради напъните им да анулират провалянето на господин Тръмп в Джорджия от президента демократ Джо Байдън. Те се признаха за почтени.

Случаят е едно от четирите наказателни преследвания, пред които е изправен господин Тръмп с наближаването на изборите на 5 ноември. Първият му развой, обвързван с секрети заплащания на порнозвезда, би трябвало да стартира в Ню Йорк по-късно този месец.

Обвиненията в Джо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР