Съдиите от Международния съд във вторник отсъдиха да не издават

...
Съдиите от Международния съд във вторник отсъдиха да не издават
Коментари Харесай

Съдът в Хага отхвърли искът на Никарагуа, Германия да спре да изнася оръжия за Израел

Съдиите от Международния съд във вторник отсъдиха да не издават незабавни заповеди за прекъсване на износа на немско оръжие за Израел , като прибавиха, че остават надълбоко загрижени за изискванията в Газа. Съдът също по този начин не почете настояването на Германия за изцяло отменяне на делото.

Никарагуа изиска от Международен съд на Организация на обединените нации (МНС), да подреди на Германия да спре износа на военни оръжия за Израел и да възобнови финансирането на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци UNRWA , заявявайки, че има сериозен риск от геноцид в Газа.

Съдът отхвърли да издаде каквито и да е разпоредби , като сподели, че по отношение на актуалните условия, показани от Никарагуа, той не вижда причина за тях.

" Съдът остава надълбоко угрижен за пагубните условия на живот на палестинците в линията Газа, по-специално предвид на продължителното и необятно публикувано отнемане от храна и други съществени потребности, на които са били подложени ", добави председателстващият арбитър Науаф Салам.
 Пред Съда в Хага Германия отхвърля да взе участие в геноцида в Газа
Пред Съда в Хага Германия отхвърля да взе участие в геноцида в Газа

Берлин отхвърли обвиняванията на Никарагуа

Никарагуа упреква Берлин в и Конвенцията за геноцида от 1948 година, като продължава да доставя Израел с оръжия, откакто съдиите на Международния съд постановиха през януари, че е правдоподобно Израел да е нарушил някои права, обезпечени от конвенцията за геноцида по време на нападението си против Газа.

Това главно дело ще продължи напред и идната стъпка ще даде късмет Германия да повдигне авансово несъгласие против юрисдикцията на съда.

Вероятно ще отнеме години, преди Министерски съвет да излезе с дефинитивна присъда по случая. Съдът няма по какъв начин да извърши решенията си.

Израел изрично отхвърля обвиняванията в геноцид. Тя започва настоящата си военна акция в Газа за да унищожи " Хамас ", палестинската въоръжена формация, която нападна Южен Израел на, убивайки към 1200 души и отвличайки 253 заложници, съгласно израелските данни.

Повече от  по време на израелската акция в Газа.
 Израел угрижен по отношение на вероятни заповеди за арест от МНС, свързани с войната в Газа
Израел угрижен по отношение на вероятни заповеди за арест от МНС, свързани с войната в Газа

Израел не е член на съда и не признава неговата пълномощия, само че палестинските територии бяха признати със статут на страна членка през 2015 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР