Съдът в Скопие осъди Беким Хаджиу, който е собственик на

...
Съдът в Скопие осъди Беким Хаджиу, който е собственик на
Коментари Харесай

Осъдиха собственика на изгорелият автобус на АМ "Струма" на година и осем месеца затвор

Съдът в Скопие осъди Беким Хаджиу, който е притежател на компанията, чийто рейс изгоря преди три години на автомагистрала " Струма ", заяви bTV. Той ще би трябвало да лежи година и осем месеца в пандиза, да заплати санкция от 13 000 евро и няма да може да транспортира пасажери през идващите четири години. Той и компанията бяха упрекнати, тъй като няколко пъти фалшифицирали документите, с цел да може рейсът да премине македонско-българската граница. Разрешение за интернационален транспорт на пасажери въобще не е издадено от способеното министерство в Скопие. 
 
 Мястото на злополуката на македонския рейс на 32 км на Автомагистрала Струма Мястото на злополуката на македонския рейс на 32 км на Автомагистрала Струма Източник: Zonanews
Автобусът даже е минал държавната граница 113 пъти без годно позволение за транспорт на пасажери. Защитникът разгласи, че ще апелира присъдата. " Това закононарушение не е обвързвано с злополуката, която се случи в България. Това е престъпно закононарушение в активността на юридическо лице " Беса Транс ". Ако се направи параленост с други сходни каузи, считам, че в тази обстановка присъдата е прекомерно висока ”, сподели в правосъдната зала бранителят Асмир Алиспахич.
 
В Македония делото се води единствено за активността на компанията, а за аргументите за случая делото се води от българските управляващи, които откриват, че става дума за неточност на водача.
 
На 23 ноември 2022 година на автомагистрала " Струма " стана най-смъртоносният пътен случай в българската история и за последните 10 години в Европа. Загинаха 45 души, в това число 12 деца, 7 души бяха ранени.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР