С ветовната здравна организация (СЗО) съобщи, че смъртните случаи от

...
С ветовната здравна организация (СЗО) съобщи, че смъртните случаи от
Коментари Харесай

СЗО предупреждава за ръст на смъртните случаи от COVID-19 в Европа

С ветовната здравна организация (СЗО) заяви, че смъртните случаи от ковид в Европа са се нараснали с 10 % през миналата седмица, съобщи Асошиейтед прес.

Според СЗО Европа е единственият район, в който случаите на заразяване с ковид и умрелите от COVID-19 нарастват.

Това е шестата поредна седмица, в която броят на инфектираните в Европа се усилва, излиза наяве от седмичния отчет на СЗО за коронавирусната пандемия, отбелязва Асошиейтед прес.

Русия

Русия записва 1239 смъртни случая, свързани с COVID-19, през последните 24 часа, съобщи Ройтерс.

Правителственият щаб за битка с ковид записва през същия интервал и 38 058 нови случая на заразяване с ковид, 3927 от които са в Москва.

Понастоящем на над 62 милиона руснаци е сложена най-малко една доза от ваксина против COVID-19, сподели здравният министър Михаил Мурашко.

Чехия

Чехия записва във вторник 14 539 случая на заразяване с ковид, което е най-високата стойност от средата на март и се приближава до върховете, регистрирани през януари, заяви чешкото министерство на опазването на здравето.

Премиерът Андрей Бабиш се опълчи на концепцията за въвеждане на локдаун и насочи апел към сънародниците си да се имунизират.

В Чехия, която е с население от 10,7 милиона души, понастоящем изцяло имунизирани са 6,14 милиона индивида.

Словакия

Словакия записва 7055 нови случая на заразяване с ковид за последното денонощие, съобщи Ройтерс, като се базира на словашкото здравно министерство. Унгария регистрира през днешния ден 8434 нови случая на заразяване с ковид - най-високата стойност от началото на април. Общо 31 619 души са умряли от COVID-19 в страната от началото на пандемията.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР