С постановление на Районната прокуратура във Варна за срок до

...
С постановление на Районната прокуратура във Варна за срок до
Коментари Харесай

Трима задържани за причиняване средна телесна повреда на горски стражар

С разпореждане на Районната прокуратура във Варна за период до 72 часа за довеждането им в съда са арестувани трима мъже, откакто са били привлечени към наказателна отговорност за причиняване на междинна телесна щета на горски жандарм и приложимост на мощ и заплашване за да бъде заставен орган на властта да извърши или да пропусне нещо по работа.

Спрямо обвинените Румен А., Орлин Б. и Васил Х. Районната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския областен съд за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

На 26 юли тази година по време на осъществяване на отговорностите си горски стражари от Държавното ловно стопанство в Шерба откриват хора, които правят противозаконна сеч в гората и товарят нелегално добитите дърва в коли. Нарушителите се обаждат на свои близки, които идват. Сред тях са тримата арестувани, които удрят с дърво един от чиновниците по горите. От удара горският жандарм е със счупена ръка.

Престъплението по член 131, алинея 2, по отношение на член 129 от Наказателен кодекс /средна телесна повреда/ се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 10 години. На тримата обвинени е повдигнато и още едно обвиняване - за закононарушение по член 269, алинея 1 от Наказателен кодекс – приложимост на мощ и заплашване за да принуди орган на властта да извърши или да пропусне нещо по работа или обвързвано с функционалността му, което се санкционира с отнемане от независимост до 6 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР