С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Благоевград

...
С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Благоевград
Коментари Харесай

Съдът реши: Четирима души остават в ареста заради кражба на крупна сума в Банско

С разпореждане на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Благоевград четирима души са привлечени в качеството на обвинени за осъществена от тях кражба в огромни размери.

Установено е, че на 8 март от къща в Банско били отнети 350 000 лв., както и златни украшения, без единодушието на притежателя им и с желание да бъдат незаконно присвоени.

Престъпното действие е било осъществено посредством потребление на техническо средство и разрушение на загради, крепко направени за отбрана на парцел.

Към сегашния миг са осъществени огледи на местопроизшествието и са разпитани очевидци. Възложени са и са извършени оперативно-издирвателни мероприятия. Извършени са разпознавания.

Назначени са и направени експертизи - ДНК и дактилоскопна. Проведен е оглед на материални доказателствени средства. Изискана е информация от мобилните оператори.

Изискани са и са приложени записи от охранителните камери в региона на местопроизшествието. Извършени са претърсвания и изземвания в 26 обекта.

В резултат на извършените дейности по следствието са събрани задоволително доказателства по отношение на виновността на четирима души. 

От събраните по делото материали се открива, че във връзка с четиримата обвинени са налице законовите предпоставки за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража ”.

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение – Разлог, изготви и внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с четиримата обвинени. Предстои произнасянето на съда.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР