С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Видин

...
С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Видин
Коментари Харесай

Заловиха 22 кг кокаин на ГКПП Дунав мост Видин-Калафат

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Видин жителите на Германия – К.П. и М.М., са арестувани за период до 72 часа.
 
Двамата са привлечени в качеството на обвинени по досъдебно произвеждане за контрабанда на наркотично вещество. Престъпното действие е квалифицирано по чл. 242, алинея 4, вр. член 2, прочие 2, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.
 
На 28.01.2024 година К.П. и М.М. пристигнали в България с лек автомобил, м. " Ауди ", с немски регистрационен номер, като минали през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин - Калафат.
 
 Заловиха 22 кг кокаин на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин-Калафат Заловиха 22 кг кокаин на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин-Калафат Източник: Пресцентър на Прокуратура на Република България
При огледа на купето на транспортното средство митническите инспектори са установили в пода под предните седалки особено пригодени два тайника, прикрити с мокет. В тях са били открити 20 пакета с общо тегло 22,147 кг. При тестване с полеви наркотест веществото, съдържащо се в пакетите, е дало позитивна реакция за кокаин. Наркотикът е конфискуван.
 
Предстои да бъдат импортирани в съда претенции за взимане на ограничения за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинените лица.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР