С пънкарска прическа, размъкнати дрехи, татуировки и скандално поведение внучката

...
С пънкарска прическа, размъкнати дрехи, татуировки и скандално поведение внучката
Коментари Харесай

Внучката на Сталин е пънкарка, смени си името и заживя в САЩ

С пънкарска прическа, размъкнати облекла, татуировки и скандално държание внучката на Сталин шокира обществените мрежи. 51-годишната Крис Еванс, чието същинско име е Олга, само че тя го сменя, когато заживява в Америка, е собственичка на антикварен магазин в Портланд, щата Орегон, и никой от обкръжението ѝ няма визия, че е наследничка на руския деспот Йосиф Висарионович Джугашвили – Сталин, написа retro.bg.

Крис, родена като Олга Питърс, е най-малкото от трите деца на Светлана Алилуева – единствената щерка на Сталин, която през 1966 година бяга от Съветския съюз и се открива в Съединени американски щати. По това време култът към някогашния деспот е към този момент пресечен и въпреки Леонид Брежнев да е сменил реваншиста Никита Хрушчов, натискът върху Светлана и брат ѝ Владимир е забележителен. Светлана се възползва от предоставената ѝ от Брежнев опция да отиде до Индия, с цел да изпрати там тленните остатъци на тогавашната си половинка – индийския болшевик Бриджеш Сингх, и до момента в който е в Делхи, влиза в американското посолство, с цел да потърси леговище.

След комплицирана дипломатическа игра, в която са намесени и написаните още в Москва записки на Светлана, тя съумява да замине за Съединени американски щати. За книгата си тя получава 1,5 млн. $ от издателство Harper & Row, с което открива новия си живот.

Зад гърба си в Съюз на съветските социалистически републики тя е оставила другите си две деца – 22-годишния тогава Йосиф (от Григорий Морозов) и 17-годишната Екатерина (от близкия помощник на татко ѝ Юрий Жданов).

В Съединени американски щати обаче през 1970 година Светлана се омъжва за архитекта Уилям Уесли Питърс, от който през 1971 година ражда и Олга – дамата, която след това ще смени името си на Крес Еванс, с цел да се откъсне оптимално доста от наследството си. Тя е единствено на две години, когато татко ѝ напуща фамилията и по този начин момичето е отгледано единствено от майка си, която обаче резервира семейството му Питърс. В Америка Крес и майка ѝ непрекъснато се местят и по този начин и не съумяват да се открият на едно място. През 1978 година Светлана става натурализиран американски жител и това ѝ дава опцията да пътува доста. През 1982 година се открива във Англия и получава английско гражданство, а Олга/Крес е изпратена в квакерско учебно заведение пансион, където да се учи дружно с децата на английския хайлайф. Пред английския в. „ Дейли Експрес “ Крис споделя, че дълго време не е знаела, че майка ѝ е щерка на руския деспот, а родителката ѝ я е учила, че Русия е непозната страна. Затова и за всички е голяма изненада, когато през 1984 година Светлана и щерка ѝ идват в Москва. Синът ѝ Йосиф ѝ е отправил тази молба, а руското управление я посреща с отворени прегръдки, като поданството ѝ незабавно е възобновено. След скандал обаче те са пропъдени назад в Съединени американски щати.

Внучката на Сталин също има плевел живот. Омъжва се на 16 години, само че за малко. След тази къса случка се записва в лицей, където приключва бакалавърска степен по счетоводство и данъчно право. След завършването си тя се озовава първо в фешън бутик в Портланд, а по-късно отваря там и личния си магазин за антики. Паралелно с това известно време Крес развива и кариера като стендъп комедиант. В обществените медии тя се демонстрира като ослепителен бунтовник против общоприетата визия. До гибелта на майка ѝ през 2011 година от рак на дебелото черво двете поддържат близка връзка, въпреки Светлана да живее в старешки дом в Калифорния.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР