С отлични резултати от Националната олимпиада по история и цивилизации

...
С отлични резултати от Националната олимпиада по история и цивилизации
Коментари Харесай

Отличен за историците от СУ „Христо Ботев“-Враца на Националната олимпиада в Русе /снимки/

С отлични резултати от Националната олимпиада по история и цивилизации се завърнаха участниците от Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ гр. Враца. Националният кръг се организира в гр. Русе от 26 до 28 април 2024 година, а хазаин беше едно от най-старите и значими образователни заведения в страната СУ „ Христо Ботев “. До тази фаза доближават възпитаници минали сполучливо общински и регионален кръг. „ Ботевци “ бяха показани от двама участници – Георги Иванов от 12 клас и Гергана Богданова от 10 клас.
Престижна комисия от академични преподаватели, гимназиални учители и специалисти от МОН оценяваше знанията по история на участниците от 7, 10 и 12 клас в два стадия. В събота, всички възпитаници отговаряха на писмени въпроси с отворени отговори, а последната задача включваше разработка на тематика по заложени критерии. Постигналите оценка Отличен се класират за втория стадий – събеседване с Националната комисия.
И двамата участници от врачанското учебно заведение реализираха извънредно високи резултати на писмения изпит и доближиха до заключителния стадий.
В тържествена конюнктура бяха оповестени окончателните резултати. Георги Иванов се класира на влиятелно 2 място при зрелостниците, с оценка Отличен 5.88. Той получи документ и премия от ръководителя на Националната комисия. Оценката се признава за банкет във висше образователно заведение в страната. Гергана Богданова реализира резултат Отличен 5.50 и беше наградена със документ за високия познания. Сертификати за значими достижения в подготовката на учениците получиха учителите на двамата ученика Красимир Богданов и Филипка Цанова.
Директорът на СУ „ Христо Ботев “ Виктор Кръстев поздрави младите историци и техните ръководители за отличните резултати и им пожела да покоряват още по-високи върхове.
При дванадесетокласниците триумфът на Националната олимпиада е за втора поредна година, откакто през 2023 година Любен Сандов реализира отличен резултат и към този момент е студент по история в Софийския университет, а при десетокласниците, възпитаник от учебното заведение се класира на такова равнище за първи път.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР