С богата и интересна двудневна програма Сандански ще отбележи празник.

...
С богата и интересна двудневна програма Сандански ще отбележи празник.
Коментари Харесай

Два дни Сандански празнува! Започват тържествата за празника на града

С богата и забавна двудневна стратегия Сандански ще означи празник. По традиция градът чества на Светли четвъртък, през първата седмица след Великден, с Решение 38 на Общинския съвет от 9 март 1993 година Със заповед на кмета на общината Атанас Стоянов празничният 9 май е разгласен за неучебен.

Празникът стартира още от през днешния ден, на Светла сряда, с обичаен велопоход, а в 17:00 часа пред постройката на общината ще бъде посрещната чудотворната икона на Света Богородица, която с литийно шествие ще бъде пренесена до манастир „ Св. Св. Козма и Дамян “. Денят ще приключи с концерт навън „ Любов за Сандански “ с присъединяване на Мария Илиева

На 9 май по традиция в манастир „ Св. Св. Козма и Дамян “ в 11:00 часа ще се извърши водосвет с иконата на „ Св. Богородица “, а малко по-късно е планувана и празничната стратегия на Народно читалище „ Отец Паисий-1919 “, както и обичайните национални битки.

Кулминация на празничните прояви ще бъде концертът, който ще стартира в 20:00 часа на площад „ България “. В него присъединяване ще вземат децата на Сандански, както и известните Торино и Пашата. Сред участниците са Ансамбълът за национални песни и танци „ Никола Вапцаров “ и Духов оркестър – Сандански.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР