С анексиите на украински територии руският президент Владимир Путин очевидно

...
С анексиите на украински територии руският президент Владимир Путин очевидно
Коментари Харесай

Вече воюва със света: Надежда Нейнски прочете тежката присъда за Путин

С анексиите на украински територии съветският президент Владимир Путин явно подвига залога на войната, трансформира фокуса й.
Това съобщи пред бТВ някогашният външен министър от държавното управление на ОДС Надежда Нейнски. По думите й, в изказването на Путин от 30 септември се набелязват няколко значими момента. Първият е, че Русия не счита да отстъпи по никакъв метод анексираните територии. Вторият е, че Москва желае да преформулира войната – че не Русия е нахлула в Украйна, а че в Украйна Русия води война против целия Запад. „ Путин приказва за „ неоколониализма “ на Запада “, разясни Нейнски. Тя изрази терзание за желанията му към България. „ Първата ми мисъл, когато чух, че още веднъж ще „ освобождава “, беше дали няма да „ освободи “ и българските територии “, означи тя.   Нейнски разяснява, че се обрисува явен фронт освен на Русия със Запада, само че и сред Русия и света, тъй като даже и досегашни нейни съдружници отдръпват поддръжката си – като Индия, да вземем за пример, и някои някогашни руски републики. Според нея, преформулирането на войната става под натиска на вътрешните събития в Русия, където пораства недоволството измежду елементарните хора – младежите към този момент виждат, че Русия няма бъдеще. Това е доста мощен удар против Путин, против ръководещите в Русия, против всичко това, за което Русия заявяваше, че се бори, добави някогашният външен министър.    Тя подсети, че нуклеарният шантаж от страна на Москва не е нещо ново, Русия заплашваше света с нуклеарни оръжия още по време на Студената война.  
„ Разликата за България е, че този път сме от страната на демократичния свят “, уточни Нейнски. Тя съобщи, че днешните избори са съдбоносни и изрази вяра, че по-голямата  част  от българите ще изискат България да остане в свободния либерален свят.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР