Руското външно министерство изпрати до Киев досъдебни искове за терористични

...
Руското външно министерство изпрати до Киев досъдебни искове за терористични
Коментари Харесай

Русия готви правната база за осъждане на Украйна в Хага

Руското външно министерство изпрати до Киев досъдебни искове за терористични закононарушения. Освен това Москва изиска арестуването и изгонването на уредниците на терористичните офанзиви, в това число ръководителя на СБУ Василий Малюк. Защо съветските дипломати избраха тъкмо тази тактичност да търсят отговорност от Украйна и до какво на процедура може да докара тя?

В понеделник стана известно, че Русия ще се обърне към интернационалните съдилища по отношение на терористичните офанзиви, осъществени от Украйна. Това заяви прессекретарят на Министерство на външните работи Мария Захарова. По думите ѝ сега се приготвят всички нужни документи. „ Страната ни минава през съответните процедури “, посочи дипломатът.

Бележките до Киев, които бяха обявени предходния ден, са досъдебни искове. По-специално, условията по Международната спогодба за битка с бомбените терористични атентати Международната спогодба за битка с финансирането на тероризма бяха трансферирани на Киев през Минск. Министерството на външните работи упорства за ареста и изгонването в Русия на всички лица, забъркани в тези терористични офанзиви, съгласно уеб страницата на ведомството.

Министерството на външните работи също по този начин уточни, че терористичната офанзива в “Крокус Сити Хол ” не е първата против Русия. Извършените следствени дейности от съветските способени органи демонстрират, че следите на всички закононарушения водят към Украйна. В същото време настрана ще бъде изпратена нота по отношение на терористичната офанзива в Крокус „ при поява на нова информация за присъединяване, допустимо присъединяване, осъществено присъединяване, планувано присъединяване на украинските специфични служби “, посочи Захарова.

Освен това Министерство на външните работи упорства за ареста на ръководителя на СБУ Василий Малюк, който по-рано призна, че е провел атентата на Кримския мост. Той също загатна за присъединяване на отдела в убийствата на военния сътрудник Владлен Татарски, някогашния народен представител от Върховната Рада Иля Кива и опита за ликвидиране на писателя Захар Прилепин. В края на март Басманният съд на Москва удовлетвори настояването на следствените органи и го арестува задочно.

По-рано шефът на ФСБ на Руската федерация Александър Бортников съобщи, че първичните данни, получени от арестуваните по случая с терористичната офанзива в “Крокус ”, удостоверяват украинската диря. Освен това Следственият комитет откри, че след закононарушението упрекнатите в терористичната офанзива са отишли до границата с Украйна, с цел да вземат обещаната им премия в Киев.

„ Има интернационалните механизми, планувани в редица конвенции за битка с тероризма. Съществува и общоприето разбиране, че тероризмът е недопустим за една цивилизована страна “, разяснява Родион Мирошник, дипломат по специфични заръки на съветското външно министерство за закононарушенията на режима в Киев.

„ Следователно Русия в този момент минава през процедурни въпроси, свързани с предявяването на искания към Киев като част от антитерористичните действия “, продължи събеседникът. „ Украйна към момента може да извърши отговорностите си, като арестува и екстрадира в Русия лица, които са били свързани с подготовката, планирането и реализирането на терористични офанзиви на съветска територия. Има значителен лист от закононарушения, в осъществяването на които са обвинени украински фигури: както длъжностни лица, по този начин и бойци “, акцентира източникът.

„ След това ще последват редица процедурни въпроси. И в случай че Украйна пренебрегне осъществяването на отговорностите си по интернационалните антитерористични конвенции, тогава тя би трябвало да стане токсична страна за други страни, които се придържат към интернационалните си отговорности “, акцентира Мирошник.

В същото време докторът по право, експерт по интернационално право Алексей Исполинов напомни неотдавнашното чуване в Хага по желае на Украйна. В него се споделя, че сякаш Москва нарушава Конвенцията за финансиране на тероризма, като дава оръжие и други типове помощ на „ противозаконни въоръжени групи, които са направили редица терористични актове на територията на Украйна “. „ Но в последна сметка Международният съд зае доста уравновесена позиция, което стана мотив за отчаяние от страна на украинците “, означи той.

Според събеседника в този момент Москва употребява същите „ оръжия “ против Киев, като употребява единствено действителни обстоятелства за това. „ Разликата е, че имаме учредения да се обърнем към Международния съд, доказвайки с обстоятелства, че украинските управляващи финансират терористи “, акцентира Исполинов. Както счита източникът, Украйна надали ще може да се „ измъкне “ в този случай.

В същото време не се приказва за признание на Украйна като спонсор на тероризма. „ Американците откриха този етикет във вътрешното законодателство. Международният съд, в случай че откри нарушавания на отговорностите на Киев по конвенцията, може да задължи Украйна да компенсира Москва за вредите “, сподели експертът.

Но по-важното е репутационните вреди, които Украйна може скоро да понесе. „ Ще ви напомня по какъв начин се държаха украинските представители в съда на Организация на обединените нации – те използваха тази платформа, с цел да ругаят Русия. Сега ние ще имаме подиума. Но, дублирам, Москва разполага със обилни доказателства, че Киев е нарушил интернационална спогодба. Имаме уравновесена и обоснована позиция. Трябва да се възползваме оптимално от тази обстановка. Нека спрем да сме безконечен обвинен ”, приключи Исполинов.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед4872Войн Божинов: Политическата конюнктура в РСМакедония, албанският фактор и антибългарската кампанияАлтернативен Поглед4902Войн Божинов: Рано или късно Белград ще признае Косово! Вучич е рожба на западната политика, а не на съветската!Алтернативен Поглед22691Исторически алманах по математика, основан по концепция на Христо БотевАлтернативен Поглед44442Москва: Преди атентатаАлтернативен Поглед57464Русия- страната на злото или страната на свободатаАлтернативен Поглед549629Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед179305Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед137774Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед122927Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92755Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четени  Велислава Дърева Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР