Руското производство на суров петрол е възобновило подема си през

...
Руското производство на суров петрол е възобновило подема си през
Коментари Харесай

Руският добив на черно злато през септември - най-висок за последните 13 месеца

Руското произвеждане на недопечен нефт е възобновило подема си през септември и е скочило до най-високото ниво за последните 13 месеца. Компаниите от сектора са нараснали добива, според контрактуваната при започване на месеца договорка на ОПЕК+, а газовият колос " Газпром " още веднъж доставя по-големи количества на кондензирано гориво на пазара след очистване на провалите от избухналия през август пожар в рафинерията в Уренгой, окръг Ямал. 

Русия е добила 43.86 млн. тона недопечен нефт и кондензат през предишния месец, сочат публични данни на руското  министерство на енергетиката. Това е еквивалентно на 10.716 млн. барела дневно по сметки, основани на коефициент на превръщане от 7.33 барела за звук. Произведеното количество е с 2.6% по-голямо в сравнение с през август когато " Газпром " ограничи добива поради пожара в Западен Сибир.    

В резултат на съглашението сред ОПЕК и другари, групата получи право да усилва доставките с 400 хиляди барела на ден през всеки месец от август до края на годината, като съвсем една четвърт от тях е делът на Русия. Тези покачвания би трябвало да продължат до момента в който целият размер на изтеглените количества гориво в разгара на пандемичната рецесия през предходната пролет бъдат върнати на пазара. Следващото публично заседание на ОПЕК+ би трябвало да се организира на 4 октомври. 

Комплексният и непредвидим резултат от пандемията от COVID-19 послужи като отрезвяваща тревога за пробуждане за виновните политически фактори. Днес, повече отвсякога, въпросът за общественото благоденствие и стабилно развиване ще бъдат в центъра на обществените, политическите и бизнес делата.  

Междувременно, суровият нефт завърши следващ сполучлив месец и се доближи до 80 щ. $ за барел за горивото вид " Брент ", като за малко даже надскочи летвата. В първия ден на октомври петролните фючърсни договори на американския лек недопечен нефт вид WTI с доставка през ноември завършиха търговията си с котировка 75.88 $ за барел, а вид " Брент " с доставка през декември - на цена 79.28 $ за барел. 

Очакванията на пазарните играчи са ОПЕК да увеличи доставките откакто през септември изпращаше на пазара по 360 хиляди барела на ден повече, по сметки на организация " Блумбърг ". А това е под контрактуваните през август количества. Обяснението е, че много страни от картела не са имали и към момента нямат опция да създават повече, което не пречи на търговците да предвиждат по-големи квоти.  

Инвеститорите насочиха вниманието си към търсенето откакто Китай разпореди на държавните компании да подсигуряват енергийните доставки за зимата непременно, тъй като страната се бори с все по-задълбочаваща се енергийна рецесия. Нареждането на Пекин е последният белег, че растящите цени на силата се трансформира в политически проблем, изключително откакто и Белият дом призна в средата на седмицата, че възходът на петролните котировки е притеснителен. 

Очакванията на болшинството специалисти от сектора е за по-нататъшен растеж на търсенето. " Джей Пи Моргън Чейз " пък предизвестява, че влошаване на рецесията на природния газ в Азия и Европа ще принуди всеобщо прекачване на електроцентралите към петролни горива, което ще качи цената на черното злато до 84 $ за барел до края на годината. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР