Руското правителство подписа закона за с Великобритания, съобщава ТАСС. между

...
Руското правителство подписа закона за с Великобритания, съобщава ТАСС. между
Коментари Харесай

С подпис Путин гони британските рибари от Баренцово море

Руското държавно управление подписа закона за с Англия, оповестява ТАСС.

сред Съюз на съветските социалистически републики и Обединеното кралство. Н а английските риболовен лодки беше позволен риболовът в избрани региони на Баренцово море по крайбрежието на Колския полуостров. Споразумението остава в действие и след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, защото Русия е приемник на Съветския съюз.

Документът е най-вече едностранен и не носи изгоди за съветската страна, се показва в съпътстващите материали. Като се има поради прекратяването на комерсиалния статут на най-облагодетелствана нация за Русия от страна на Англия през март 2022 година, анулацията на документа няма да докара до съществени външнополитически и стопански последствия за Русия.
 Русия гони английските риболовци от Баренцово море
Русия гони английските риболовци от Баренцово море

Денонсира съглашение от 1956 година

Законът ще влезе в действие 10 дни след публикуването му.

Този ход е индикативен за това какъв брой дълбока е станала пропастта сред Русия и Запада след две години на спор и изразителност от времето на Студената война, написа " Ройтерс ".

Риболовното съглашение от май 1956 година е подписано в Лондон в повратна точка в Студената война : през тази година Хрушчов осъжда Йосиф Сталин, предлага спокойно взаимно битие със Запада и даже посещава Англия през април.

Днес обаче погледът на Москва е по-суров.

Президентът Владимир Путин показва Съединените щати и техните съдружници като разпадаща се империя, която желае да унищожи Русия и да открадне нейните естествени запаси. На собствен ред Западът дефинира Путин като палач, а Русия на Путин - като зложелател.
 Русия дефинитивно забрани на Англия риболова в Баренцово море
Русия дефинитивно забрани на Англия риболова в Баренцово море

Ходът демонстрира какъв брой дълбока е станала пропастта сред Москва и Запада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР